Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Άπλετο σκοτάδι

globbing

Μιλάμε για πλήρη συσκότιση της πραγματικότητας. Οι αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως για την πολιτική "αστάθεια", φταίει η εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου να παραμείνει στην εξουσία ενώ μας τρομοκρατούν με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ακόμα και αύριο το πρωι. Εξάλλου Κυριακή είναι, πόσα λεφτά να διαθέτουν και αυτά τα έρμα ΑΤΜ ? Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και τα μέσα αστικής προπαγάνδας θέτουν στον λαό το εκβιαστικό δίλημμα, καταστροφή ή κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" και ευρώ, ώστε να ελαττώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις, μπροστά στα οικονομικά & πολιτικά παιχνίδια που παίζονται και κυρίως αυτά που περιλαμβάνει το σενάριο για αργότερα ... ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία, έχουν ήδη συμφωνήσει για την συγκυβέρνηση, όχι μόνο μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές ...

Το σκάκι που εξελίσσεται μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, έχει δυο σκέλη, τα οποία είναι εξίσου συνδεδεμένα με την ισχυροποίηση της οικονομικής και πολιτικής αστικής κυριαρχίας και την διατήρηση της χώρας στο καπιταλιστικό πτώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι γιατί συμφέρει τον ελληνικό λαό, αλλά επειδή συμφέρει την πλειοψηφία της ελληνικής και ευρωπαικής αστικής τάξης ! Και λέμε πλειοψηφία διότι υπάρχουν τμήματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής αστικής τάξης, που βολεύονται εξίσου και περισσότερα θα λέγαμε, με μια έξοδο απο την Ευρωζώνη.

Ποιά είναι αυτά τα σκέλη του πολιτικοοικονομικού παιχνιδίου που παρακολουθούμε ?

Α) Υπάρχουν σοβαρότατες ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις, εντός και εκτός της χώρας, που αφορούν στο ποιά ομάδα επιχειρηματιών θα πάρει το πάνω χέρι, όσον αφορά την προώθηση των ατομικών συμφερόντων τους. Το διακύβευμα, δεν αφορά φυσικά τους λαούς, οι οποίοι είναι ήδη καταδικασμένοι σε απόλυτη χρεωκοπία, αλλά ποιές ομάδες κεφαλαιοκρατών θα προστεθούν στην λίστα των χρεοκοπημένων και ποιές αντίθετα θα ενισχυθούν. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πρέπει άμεσα να καταστραφεί μεφάλο μέρος, όχι μόνο του πλασματικά διογκωμένου τραπεζικού κεφαλαίου, αλλά και του παραγωγικού κεφαλαίου ! Η καταστροφή που πραγματοποιείται μέχρι τώρα, μέσω των αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων και μέσω του κλεισίματος της πιστωτικής κάνουλας, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. Από την εξέλιξη της μάχης αυτής, θα εξαρτηθεί και το ποιός πολιτικός εκπρόσωπος, ή το ποιό πολιτικό σχήμα ή ομάδα, θα ηγηθεί της διακυβέρνησης της χώρας, και σήμερα, αλλά κυρίως μετά τις εκλογές ! Αυτό βεβαίως , δεν αφορά μόνον την Ελλάδα ...


Β) Πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχεια της αστικής πολιτικής κυριαρχίας, μέσω των υφιστάμενων πολιτικών σχημάτων, καθώς δεν έχουν ενισχυθεί τα νέα παραπλανητικά πολιτικά σχήματα που θα αποτελέσουν και το νέο πολιτικό τους σύστημα. Μια συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ, από την μια είναι απαραίτητη ώστε να κερδίσουν τον απαιτούμενο πολιτικό χρόνο, με τον οποίο θα περάσουν την νέα απαίσχυντη συμφωνία δανειοδότησης και τα μέτρα που θα την ακολουθήσουν. Απο την άλλη όμως θα επιφέρει σημαντικότατα πλήγματα στην λαϊκή τους βάση, η οποία μέχρι τώρα είχε παραπλανηθεί απο τις αντιμνημονιακή και "αντιστασιακή" μπουρδολογία, των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη οι αντιδράσεις των γαλάζιων ψηφοφόρων, στις φήμες μονάχα, μιας πολιτικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική για τους σαλτιμπάγκους της δεξιάς πολυκατοικίας. Για αυτόν τον λόγο, ο σχεδιασμός προβλέπει, πως πρέπει να επιδείξουν μεγάλη αδιαλλαξία μέχρι ενός σημείου, αλλά εν τέλει να συμφωνήσουν με πρόσχημα την "σωτηρία της χώρας". Ποιός δεν θα ήθελε εξάλλου, να σωθεί "η χώρα" ?

Να είστε σίγουροι πως το παιχνίδι των τελευταίων ημερών, έχει σημερινή ώρα λήξης. Την στιγμή που θα ανοίξουν τα πρώτα Χρηματιστήρια της Ασίας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου