Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τι (ακριβώς) μας ετοιμάζουν ;

πηγή globbing

ΠΟΙΑ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ; «Η νέα κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβει ώς τη λήξη της θητείας της (...) έχει την υποστήριξη των Ευρωπαίων, (...) δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι ενδεχόμενη παράταση της θητείας της, αν το απαιτούσαν οι (τότε) περιστάσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΙΣΟΒΙΟΣ; «Επικράτησε η κοινή λογική (...) ο κ. Παπαδήμος, σαν τεχνοκράτης, θα λέει - επιτέλους - τα πράγματα με το όνομά τους (...) Αν πετύχει, και κυρίως αν καταφέρει να εκτονώσει την κοινωνική ένταση, δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην εξαντλήσει την τετραετία!» (ο Π. Καψής, στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).
ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ: «Ο λαός επέβαλε με τη στάση του στην πολιτική ηγεσία της χώρας τον Λ. Παπαδήμο ως τον πρωθυπουργό (...) υπό μορφή ψιθύρων επιχειρείται να περάσει η άποψη ότι (...) ο νέος πρωθυπουργός θα διεκπεραιώσει απλώς κάποιες εκκρεμότητες και θα απέλθει (...) τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

(τα παραπάνω, δημοσιεύονται στον σημερινό "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ")

Αν κανείς πάρει υπόψη του ότι ο Τύπος είναι η τέταρτη εξουσία, ποια είναι τα συπεράσματα που βγάζει από την ανάγνωση των παραπάνω ;

- Η "νέα" κυβέρνηση που συγκρότησαν τα κύρια αστικά κόμματα της χώρας μας, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο, δεν θα πέσει μόνη της, ούτε πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά θα ανατραπεί κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής και μόνο.

- Το όλο εγχείρημα, έγινε για να κατασιγάσει η λαϊκή αγανάκτιση, να πιστέψει ο κόσμος ότι ανοίγει μια νέα σελίδα που ίσως κάνει τα πράγματα καλύτερα για την πλουτοκρατία της χώρας και τους ξένους προστάτες της, να σμικρύνει η κοινωνική ένταση.

- Τελικά τι διαφορετικό θα κάνει ο κ. Παπαδήμος από τον απερχόμενο πρωθυπουργό (με την ευκαιρία, πότε παραιτήθηκε ο κ. Παπανδρέου;) σχετικά με την υλοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας της 26/27 Οκτώβρη, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της 21 Ιούλη ;

- Αυτοί που πιστεύουν και το έχουν πει, ότι όλα γίνονται βάσει σχεδίου, ώστε με την πτώχευση του ελληνικού λαού να κερδίσουν οι κερδοσκόποι, οι τραπεζίτες, οι κάθε λογής καπιταλιστές, φαίνεται ότι έχουν δίκιο. Οι αναφορές για "παράταση" της θητείας του μαύρου μετώπου (άλλοι το λένε και κυβέρνηση) πέραν της συμφωνηθείσης 19 Φλεβάρη, αυτό δεν δείχνουν;

- Μήπως βρισκόμαστε ενώπιον μιας γενικότερτης ... κωλοτούμπας; Μήπως οι αναφορές του κ. Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, είναι για τα μάτια του κόσμου και μια ωραία πρωινή θα μας ξεφουρνήσουν ότι "για λόγους εθνικής ανάγκης, η θητεία παρατείνεται για ... άγνωστο χρόνο";

Ας μην τους αφήσουμε να μας κοροϊδεύουν κι άλλο.
Ας μην ξαναγελαστεί κανένας.
Ας πάρουμε τα μέτρα μας.
Είναι απόλυτα βέβαιο: "Απ΄ τα τσακάλια, δεν γλυτώνεις μ΄ εφκές και παρακάλια" !

Ούτε μια μέρα να μην χαθεί.

Δράση τώρα και λαϊκή αντεπίθεση.
Οι εργαζόμενοι, δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να στηρίξουν ή να ανεχτούντην πολιτική που οδηγεί στην εξόντωσή τους, πρέπει να συνεχίσουν τους αγώνες για την ανατροπή της.

Πόλεμο στον πόλεμο, ούτε ένα λεπτό ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάσει, αυτή η κυβέρνηση πρ΄πεπει να φύγει μια ώρα γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου