Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ -ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ


Αρκετά μειωμένες ήταν οι τελευταίες συντάξεις που πήραν οι συνταξιούχοι, αλλά οι περικοπές δεν έχουν τέλος, αφού από 1ης Νοεμβρίου ετοιμάζεται ένα νέο «μαχαίρι» και στις κύριες συντάξεις, αλλά και στις επικουρικές.
Ενώ παράλληλα έχει κοπεί και το ΕΚΑΣ και σαν ποσό και σε αριθμό δικαιούχων..
Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας αναμένονταν να περιληφθούν σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου :
  • Από 1ης Νοεμβρίου μειώνονται κατά 20% οι κύριες συντάξεις για τους συνταξιούχους που είναι άνω των 55 ετών και για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.   
  • Μειώνονται κατά 40% οι κύριες συντάξεις για τους συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας, για το ποσό της σύνταξης που είναι πάνω από 1.000 ευρώ.
  • Στις επικουρικές συντάξεις που δίνονται από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) του ΙΚΑ, αφού αφαιρεθεί η λεγόμενη ειδική εισφορά που ήδη έχει επιβληθεί και το ποσό της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που απομένει είναι παραπάνω από 150 ευρώ, τότε γίνεται μείωση σε ποσοστό μέχρι 30%.
Μετά τις παραπάνω μειώσεις καμιά σύνταξη δεν μπορεί να είναι κάτω των 150 ευρώ. Δηλαδή αυτό είναι προς το παρόν το όριο.  
Στους συνταξιούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, του κλάδου ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ και των τομέων ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ του ΤΑΥΤΕΚΩ (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας), καθώς και στους συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, που λαμβάνουν μόνο επικουρική σύνταξη, το ποσό της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που απομένει μετά την αφαίρεση της ειδικής εισφοράς συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης μειώνεται κατά 15%.                                           Από 1ης Ιανουαρίου θα γίνει αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης, ώστε καμιά νέα επικουρική σύνταξη να μην ξεπερνά το 20% του συντάξιμου μισθού. Τώρα και ανάλογα με το ασφαλιστικό Ταμείο, οι επικουρικές συντάξεις κυμαίνονταν από 20% έως 26% στο ΙΚΑ και από το 45% έως το 65% της κύριας σύνταξης σε άλλα Ταμεία. Για αυτές τις επικουρικές συντάξεις οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει εισφορές για δεκαετίες. Επιβάλλονται επίσης μειώσεις και στις εφάπαξ παροχές ορισμένων ταμείων.
Οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν από το να βγουν στους δρόμους.
Οι συνταξιούχοι μαζί με την εργατική τάξη, καλούνται να δώσουν ενιαία μάχη, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να δυναμώσουμε την πάλη για συνδικάτα ταξικά - μαζικά. Μαζί με τους εργάτες, τη νέα γενιά, τους φτωχομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες οικοδομούμε κίνημα ανατροπής απέναντι στις πολιτικές του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν. Μόνο τέτοιο κίνημα θα αποτρέπει αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, θα δίνει προοπτική και διέξοδο για την εργατική τάξη και το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου