Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Α.Παπαρήγα: Με τις κλοτσιές εκτός Ευρώ η Ελλάδα - Αποδέσμευση τώρα

πηγή real.gr
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον realfm 97.8 προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα βρεθεί «με τις κλοτσιές εκτός ευρώ» σημειώνοντας ότι η αποδέσμευση από το ευρώ θα πρέπει να γίνει με απόφαση του λαού.
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πάντως ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα είναι καλύτερες για τους εργαζομένους και τη λαϊκή οικονομία αλλά για κάποιους συγκεκριμένους κλάδους, όπως ο τουριστικός, ο οποίος, όπως σημείωσε, «θα θησαυρίσει».
Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αφού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σχέδιο για το ευρώ των δύο ταχυτήτων ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών με τον πλούτο να πηγαίνει στα χέρια της λαϊκής εξουσίας.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε την πρόβλεψη σοκ ότι η Ελλάδα, πιθανότατα μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αντιμετωπίσει μία σοβαρή πολεμική εμπλοκή λόγω των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συγκρούονται στην περιοχή με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Προέβλεψε μάλιστα ότι θα υπάρξουν δυο πόλοι: Ο γερμανικός και ο γαλλικός. Και η Ελλάδα θα εμπλακεί είτε ως «επιτιθέμενη δύναμη», είτε ως «θέατρο πολέμου».
Η κ. Παπαρήγα απέκλεισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Δημοκρατική Αριστερά κάνοντας λόγο για «παραμύθι».
«Συνεργασία κάνεις όταν συμφωνείς και έχεις την ίδια κατεύθυνση. Αλλιώς διαλύει αυτή η συνεργασία είναι κοροϊδία του λαού. Τι θα γίνουμε εμείς; Σαν τον Καρατζαφέρη;» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου