Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

To ΔΣ των ΟΤΑ Ν ΠΡΕΒΕΖΑΣ καταγγέλλει τη νέα δίκη αγροτών.doc

Πρέβεζα:   11  /11 / 2011
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το σωματείο εργαζομένων  Ο.Τ.Α  Ν.  Πρέβεζας  με Ομόφωνη απόφασή του στις 11-11-2011 κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:
To ΔΣ των εργαζομένων στους  ΟΤΑ Ν ΠΡΕΒΕΖΑΣ καταγγέλλει τη νέα δίκη αγροτών που ετοιμάζεται αυτή τη φορά για την κινητοποίηση των αγροτών στο νομό μας και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.
Έρχεται ως συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων που προηγήθηκαν σε άλλους νομούς, σε όλη τη χώρα. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα, ώστε να μην αντισταθεί στη λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της ΕΕ, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που και οι δυο αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.
Η κυβέρνηση γνωρίζει, πολύ καλά, ότι οξύνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση,με πολιτικές επιστράτευσης στους ΟΤΑ  με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.
Καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης των μικρομεσαίων αγροτών και δηλώνουμε  πωςθα είμαστε κοντά στην  αγωνιζόμενη αγροτιά που  δεν πτοείται και θα συνεχίσει τους αγώνες.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική της ποινικοποίησης και τη λειτουργία των "αγροτοδικείων", ζητάμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις σε βάρος των κατηγορούμενων αγροτών.

                                                   Για το Δ/Σ
              
               Η  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας
           
Σαρόγλου Μαρίνα                                           Κονάκης Θωμάς                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου