Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ Καταγγέλλει την κλιμακούμενη επέμβαση στη Συρία


Την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία καταγγέλλει η ΕΕΔΥΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Οι μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών προωθούνται αλά Λιβύη με πρόσχημα "την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της ελευθερίας". Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για "δημοκρατία" και "ελευθερία" οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι μακελλάρηδες των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για "δημοκρατία" και "ελευθερία" οι μοναρχίες - μέλη του αντιδραστικού συμβουλίου του Κόλπου που καταστέλλουν λαϊκά κινήματα, και η αστική τάξη της Τουρκίας που αυξάνει την επιθετικότητά της προς τη Συρία, που εξαπολύει νέες απειλές προς την Κύπρο, που γενικότερα ξεδιπλώνει τα επικίνδυνα σχέδιά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Τα πράγματα μέρα με τη μέρα γίνονται ολοένα και πιο καθαρά. Επιδίωξη κάθε ιμπεριαλιστικής


δύναμης είναι η εξασφάλιση, για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας της, του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και των διαύλων ενέργειας και εμπορευμάτων. Αλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα φαίνεται να αντιδρούν στις μεθοδεύσεις απέναντι στη Συρία, όχι βέβαια από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, αλλά επειδή θίγονται τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή. Καμία εμπιστοσύνη στους ιμπεριαλιστές».
Και συνεχίζει: «Οι λαοί της περιοχής πρέπει να πάρουν υπόψη τους όμως και το εξής: μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία τάσσεται ενάντια και στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιοχής, που σύμμαχός τους είναι η Συρία για δεκαετίες. Θα στρωθεί το έδαφος για επέμβαση στο Ιράν.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει σημαντικές ευθύνες, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκει την Ελλάδα στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οδηγεί σε νέους κινδύνους τον ελληνικό λαό.
Η ΕΕΔΥΕ απαιτεί: να μην παραχωρηθεί σπιθαμή γης, ούτε ένα λιμάνι ή εναέριος χώρος σε όσους επιχειρήσουν να χτυπήσουν το λαό της Συρίας. Να μη γίνει η Ελλάδα ξανά ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για νέες σφαγές εναντίον λαών της περιοχής. Να διακοπεί τώρα η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ.
Μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τη μοίρα της Συρίας είναι ο λαός της. Οι λαοί έχουν τη δύναμη να καθορίσουν τις εξελίξεις, να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου