Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Φρενάρουν τον αγώνα

πηγή rizospastis
Τρίωρη στάση εργασίας στις ...24 Νοέμβρη (!) αποφάσισε σε χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου) η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ), απορρίπτοντας την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για 24ωρη απεργία την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να εκφραστεί άμεσα και δυναμικά η αλληλεγγύη στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Το ίδιο αποφάσισε πρόσφατα και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Την ώρα που ο αγώνας των απεργών συμπληρώνει σχεδόν τρεις βδομάδες και βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αφού η ίδια η εργοδοσία δηλώνει στριμωγμένη από την αγωνιστική τους επιμονή και την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αναλαμβάνουν ξανά δράση για να εκτονωθεί η οργή των μεταλλεργατών. Αυτό επιβεβαιώνει και η στάση της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου στο Βόλο (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), η οποία ξεκίνησε να συνεδριάζει προχτές το απόγευμα και μέχρι το βράδυ δεν ... κατόρθωσε να πάρει καμιά απόφαση στήριξης των απεργών. Ούτε καν να εγκρίνουν ένα ψήφισμα. Θα συνεδριάσουν - λένε - ξανά τις επόμενες μέρες για να καταλήξουν κάπου...
Κι αυτό όταν η κατάσταση σε όλα τα χαλυβουργεία και συνολικά τα εργοστάσια και τους τόπους δουλειάς στο Μέταλλο καταγράφει την εφιαλτική επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη συνολικά από το μεγάλο κεφάλαιο, με απολύσεις, απλήρωτη δουλειά, ανύπαρκτα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, νεκρούς και σακατεμένους σε «ατυχήματα», μισθούς πείνας κ.τ.λ. Οταν είναι επιτακτική όχι απλά η στήριξη των απεργών χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, αλλά και ο συντονισμός της πάλης σε όλη την «Ελληνική Χαλυβουργία» και ο ξεσηκωμός (και) των μεταλλεργατών με οργάνωση σε ταξική κατεύθυνση και ενάντια στα συμφέροντα των βιομηχάνων, για να αποκρουστεί η εργοδοτική επιθετικότητα.
Ομως, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, αντί να φρενάρουν τα εργοδοτικά σχέδια, επιλέγουν να φρενάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργατών. Αλλωστε, είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια προσκυνούν την «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή την πολιτική που ποδοπατά τις ανάγκες των εργατών για να προστατεύσουν την κερδοφορία των εργοδοτών. Οι εργάτες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να τους αποδυναμώσουν και συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ να ενισχύσουν την πάλη για τα δικά τους ταξικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου