Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Καταδικάζουν απεργίες και επικροτούν την αγανάκτηση

από e-globbing



Κι όμως, κάνατε τα στραβά μάτια στο ξεπούλημα μέχρι σήμερα
Ενώ τα καθημερινά ρεπορταζ, οι live συνδέσεις και το promotion για τους αγανακτισμένους της πλατείας συνεχίζονται απο όλα τα αστικά μέσα, με το ίδιο χιλιοπαιγμένο σενάριο αντιμετωπίζεται μια ακόμα απεργία, αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ ! Απο την μια η κυβέρνηση προσπαθεί να σύρει τους απεργούς στα δικαστήρια και να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική (πράγμα που θα συμβεί σίγουρα την Δευτέρα), απο την άλλη τα ΜΜΕ και τα φιλοσυστημικά blogs ή portals, τα ίδια που χειροκροτούν την ακίνδυνη (ακόμα ... μετά απο 1 μήνα) αγανάκτηση της πλατείας, κατακεραυνώνουν τους "βολεμένους" απεργούς της ΔΕΗ (όπως πάντα οι απεργοί είναι βολεμένοι), παρουσιάζοντας όλα τα αρνητικά κοινωνικά υποπροϊόντα της κινητοποίησης τους, υπαρκτά ή κατασκευασμένα.

Τα μέσα ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενα τα ατομικίστικα και μικροαστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, και σε συνδυασμό με τις 2ωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, περνάνε την επαίσχυντη αντικινηματική και αντισυνδικαλιστική γραμμή τους, ενισχύοντας τις συντηρητικές τάσεις (που οι ίδιοι καλλιεργούν τόσα χρόνια στα μυαλά των εργαζομένων) και καταπολεμώντας την εργατική αλληλεγγύη. Μάλιστα παρουσιάζουν τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ως αποτέλεσμα καθαρά μιας "καταχρηστικής απεργίας", αποκρύπτωντας πως η επιλογή για τις διακοπές επιβαρύνει εξόλοκλήρου την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και την πολιτεία. Αυτοί επιλέγουν ότι κατοικίες και καταστήματα θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό το μεσημέρι, ενω οι βιομηχανίες δεν θα έχουν ρεύμα το βράδυ, όταν έτσι και αλλιώς οι περισσότερες δεν λειτουργούν !

Αλλά η ουσία δεν βρίσκεται εδώ, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι απλά αφορμές. Είχαν φροντίσει τον χρόνο που μας πέρασε οι διάφορες "δημοκρατικές" εκπομπές τύπου Zougla και η σχετική αρθρογραφία στις αστικές εφημερίδες, να οδηγήσουν την σκέψη μας, στα ψευτοσκάνδαλα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ ... σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να αδιαφορούμε σήμερα, όχι για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ συνολικά και για τα αποτελέσματα της προ Μνημονίου ιδιωτικοποίησης του κρατικού ενεργειακού γίγαντα, όπως είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που αδυνατούμε πλέον να πληρώσουμε. Σχεδόν απο μόνα τους μιλούν τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σύμφωνα με τα οποία για το έτος 2010, δόθηκαν 1.156.373 εντολές διακοπής. Από αυτές, εκτελέστηκαν οι 245.808. Εγινε επανασύνδεση των 161.419 και οριστική ήταν η διακοπή για 84.389 συνδέσεις. Οι υπόλοιπες λόγω φόρτου δεν εκτελέστηκαν.

Ο Τριανταφυλλόπουλος βλέπετε και τα υπόλοιπα αστικά τσιράκια, σε εποχές συστημικής κρίσης, έχουν ξεκωλιαστεί να "ανακαλύπτουν" σκάνδαλα συνδικαλιστών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ (στοιχείο που συνήθως δεν αναφέρεται ώστε να τσουβαλιάζονται όλοι μαζι) , υπαρκτά μεν κάποια απο αυτά, αδιάφορα όμως σε σχέση με την μεγαλύτερη κλοπή της ελληνικής ιστορίας που συντελείται κάτω απο την σκέπη του Μνημονίου και το επικείμενο ξεπούλημα (ότι έχει απομείνει δηλαδή) της ΔΕΗ ! Και βεβαίως μιλάμε για σκάνδαλα-δωράκια ουσιαστικά της πολιτικής εξουσίας, για τα οποία είχαν γνώση όλα τα ΜΜΕ, ώστε οι συνδικαλιστές να συνεργάζονται στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά και δεν θα καλύψουμε τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά αν είναι δυνατόν να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά, μια απεργία με ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα, η οποία αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ αλλά και όλους τους εργαζόμενους και μη Έλληνες, με τον κάθε βολεμένο κυβερνητικό συνδικαλιστή, που θυμήθηκε την αγωνιστική του διάθεση, αφού είχε ξεπουληθεί το μεγαλύτερο ποσοστό της ΔΕΗ ... αφού είχε ξεπουληθεί και ο ίδιος, απο την πολιτική του μήτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου