Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οπορτουνισμός και … πλατεία !

 ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ
  1. τρόπος ενέργειας σύμφωνα με τον οποίο ο δράστης του κινητοποιείται από συμφεροντολογικά ελατήρια κι όχι από το χρέος προς μια πάγια αρχή
  2. ελιγμός και η αξιοποίηση συγκυριών κάθε είδους προκειμένου να επιτευχθούν προσωπικά συμφέροντα
     3 .(συμμόρφωση προς την αστική νομιμότητα , άρα η εγκατάλειψη της επανάστασης)


Αν πάρουμε υπόψη μας τα όσα είπε στον ρ/σ «Κόκκινο», το στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι η «πλατεία» έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της !
Εμ, πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την … βαθυστόχαστη ανάλυση του πιο πάνω πολιτικού της «αριστεράς», ότι ο παράγοντας «πλατεία» με τους … αγώνες του, νίκησε γιατί – άκουσον, άκουσον – άσκησε πίεση για την εκταμίευση της … πέμπτης δόσης των δανείων του Μνημονίου Νο 1 !
Ε ;
Είπατε τίποτα ;
Η «πλατεία», τις μέρες που η Ελλάδα δεν είχε πρωθυπουργό, που η κυβέρνηση αδυνατούσε να πείσει Ε.Ε. και ΔΝΤ, ότι να μην ανησυχούν θα τους παραδοθεί το κεφάλι του λαού επί πίνακι, έπραξε το … καθήκον της !

Επηρέασε αποφασιστικά τον «ξένο παράγοντα» και το χρήμα για τις τσέπες της πλουτοκρατίας εξασφαλίστηκε !
Αυτή κι αν ήταν νίκη !!!
Γι΄αυτό δεν αγωνίζονται τόσες μέρες οι «αγανακτισμένοι» ;
Τουλάχιστον, σύμφωνα, με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ !
Προφανώς, ο οπορτουνισμός, έτσι εννοεί τις «νίκες» του λαϊκού παράγοντα !
Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε πως εννοεί τις … ήττες !!!
Πέρα από τις αστειότητες όμως, πραγματικά χρειάζεται μεγάλο θράσος και ο οπορτουνισμός μάλλον το … διαθέτει, για να μιλάει για σημαντικές νίκες την ώρα που κατεδαφίζονται και τα τελευταία υπολείμματα εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, την ώρα που ο λαός δίνει καθημερινή μάχη για την ίδια του την επιβίωση.
Αλήθεια, όμως, για τέτοιου είδους «νίκες» ζητά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την κινητοποίηση του λαού; Και γιατί δεν λέει ευθέως ότι αυτό που ζητά είναι να προσχωρήσει ο λαός και το κίνημα στο αντίπαλο στρατόπεδο και να πολεμήσει για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης; Να αποδεχτεί δηλαδή όσα του έχουν φορτώσει στην πλάτη και άλλα τόσα για να βγει η πλουτοκρατία όσο το δυνατόν πιο αλώβητη από την κρίση.
Τα παραπάνω, προσφέρονται, στον κάθε καλοπροαίρετο κριτή, για συμπεράσματα σχετικά με το ρόλο του οπορτουνισμού αλλά και για σοβαρό προβληματισμό για τους λόγους που δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και πολλές άλλες ακόμα «κανακεύουν» την «πλατεία», για το ρόλο που θέλουν αυτή να παίξει.
Τον συμβιβαστικό, υποστηρικτικό ρόλο για την λήψη και άλλων, ακόμη πιο βάρβαρων μέτρων σε βάρος του λαού, που με μεγάλη ευκολία κάποιοι «λαγοί» θα βαφτίσουν και πάλι … «νίκη», σαν την... 5η δόση !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου