Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ραδιοσταθμό «Real»

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η λαϊκή δυσαρέσκεια συσσωρεύεται εδώ και χρόνια

Συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Real» και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παρουσιάζουμε τη συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον δημοσιογράφο.
-- Πώς είδατε τον ανασχηματισμό;
-- Τίποτα το ιδιαίτερο, θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ενδεχομένως λύθηκαν ορισμένα εσωκομματικά ζητήματα, αλλά από πλευράς πολιτικής δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
-- Λέτε ότι ήταν ένας ανασχηματισμός για την τακτοποίηση εσωκομματικών εκκρεμοτήτων;
-- Σε συνδυασμό με το να διασκεδάσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Αλλά δε νομίζω ότι διασκεδάζεται.
-- Η παρουσία του κυρίου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και στην αντιπροεδρία μήπως δώσει μια νέα ώθηση;
-- Κοιτάξτε δεν είναι ζήτημα προσωπικότητας του υπουργού. Μπορεί, βέβαια, να δημιουργήσει αυταπάτες. Αλλά κατά τη γνώμη μου ο κ. Βενιζέλος είναι ευθυγραμμισμένος με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα στα πλαίσια τώρα των διαπραγματεύσεων που γίνονται στην ΕΕ για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Για να αποδεχθεί καταρχήν να μπει και να αναλάβει και το υπουργείο Οικονομίας, σημαίνει ότι έχει προαποφασίσει ότι η πολιτική θα συνεχιστεί. Είναι φανερό.
-- Η πλατεία, η αγανάκτηση με τον ανασχηματισμό αυτό διασκεδάζεται;
-- Να μην υπερβάλλουμε στην εξής πλευρά: Η αγανάκτηση του κόσμου είναι εκφρασμένη χρόνια, ακόμη και επί ΝΔ, άλλωστε και γι' αυτό έχασε και η ΝΔ. Υπήρχαν μακρόχρονοι αγώνες, στην Ελλάδα έχει γίνει ο μεγαλύτερος αριθμός απεργιακών κινητοποιήσεων απ' ό, τι έχουν γίνει σε όλη την Ευρώπη. Θέλω να πω ότι υπήρχε μια μακροχρόνια παρέμβαση αγωνιστική του λαού. Νομίζω ότι όλα αυτά τα πράγματα συσσώρευσαν μια δυσαρέσκεια που έχει φθάσει στο απροχώρητο. Τώρα, η ίδια η πλατεία αυτή καθεαυτή, που δεν υποτιμώ καθόλου όταν πηγαίνει κόσμος διαμαρτυρόμενος, η ίδια η πλατεία από πλευράς πολιτικής πίεσης νομίζω ότι έχει έναν τέτοιο πλουραλισμό που καθένας μπορεί να ερμηνεύσει την παρέμβαση της πλατείας κατά το δοκούν. Ακούω τον κύριο Σαμαρά που λέει «η πλατεία θέλει αυτό», ακούω στελέχη του ΠΑΣΟΚ και λένε «η πλατεία θέλει αυτό» και νομίζω ότι η πλατεία σε εισαγωγικά έχει επιτρέψει στον εαυτό της να χρησιμοποιείται από τα διάφορα κόμματα με το δικό τους τρόπο.
-- Πάντως η πλατεία, ανεξάρτητα από το πώς τη χρησιμοποιούν τα διάφορα κόμματα, έχει φέρει παραιτήσεις, έχει φέρει, δηλαδή, πίεση στους βουλευτές, ιδίως του κυβερνώντος κόμματος.
-- Πιστεύω και η εκλογική τους περιφέρεια, όπου εκεί πέρα είναι πιο καθαρά τα πράγματα - εργάτες, απολυμένοι, αγροτιά - αλλά και πάλι θα πω ότι οι παραιτήσεις των βουλευτών δε σημαίνει ότι διαμαρτύρονται για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου