Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η λήθη και ο κ Βασίλης Ιωάννου


Περισσεύουν οι ανέξοδες προεκλογικές μεγαλοστομίες  των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Σαν να προήλθε από παρθενογένεση ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ Βασίλης Ιωάννου δηλώνει: «Καμία περαιτέρω οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων δεν με βρίσκει σύμφωνο, αλλά και καμία επιπλέον επιβολή φόρου που θα επιβαρύνει περισσότερο τον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων.».
      Ο κ Β. Ιωάννου  θα πρέπει να θεωρεί ότι το διάστημα που πέρασε από τις τελευταίες τοπικές εκλογές είναι ικανό για να ποντάρει στην λήθη. Δεν  είναι άραγε και ο ίδιος , κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε με νύχια και με δόντια τις περικοπές μισθών και συντάξεων που τώρα δηλώνει ότι δεν τον βρίσκουν σύμφωνο; Δεν είναι συνυπεύθυνος για τις χιλιάδες απολύσεων εργαζομένων στους δήμους και τις περιφέρειες με την στήριξη που απλόχερα παρείχε  στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή του Καλλικράτη; 
       Πόση αξία έχουν οι αυτάρεσκες δηλώσεις περί αντιρρήσεων όταν ήδη δηλώνουν μέσω των ΜΜΕ, που κατά κόρον τους προβάλουν ,ότι «Απολύσεις από το Δημόσιο ή νέες μειώσεις αποδοχών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους-πέραν των ειδικών μισθολογίων- είναι το δίλημμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές, από τον προσεχή Ιούνιο, όταν θα κληθεί να εξειδικεύσει τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση. (Ναυτεμπορική 23 Απριλίου 2012 ). Οι βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ  χρησιμοποίησαν κατά κόρον το τέχνασμα των δήθεν διαφωνιών με τα διάφορα μνημόνια που σφάγιασαν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα  που τελικά τα ψήφιζαν στο όνομα του εθνικού , βλέπε καπιταλιστικού συμφέροντος.
       «Το σπάταλο και ογκώδες ελληνικό δημόσιο έχει περιθώρια συμμαζέματος χωρίς να ματώσει κι άλλο ο ελληνικός λαός. Οι τομές που έγιναν μέχρι τώρα στη δημόσια διοίκηση οφείλουν να επεκταθούν και να προχωρήσουν ταχύτερα, για να έχουμε λιγότερο κράτος και περισσότερη εξυπηρέτηση του απλού πολίτη.» δηλώνει ο κ Βασίλης Ιωάννου.  «Δεν  θα υπάρξουν νέοι φόροι ούτε νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις, ….. δεν τίθεται θέμα περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού. …. τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια θα προέλθουν κυρίως από περικοπή σπατάλης.» δηλώνει ο κ Σαμαράς . Αλήθεια τι ταύτιση απόψεων των δήθεν πολιτικών αντιπάλων. Και οι δύο ομολογούν ότι μάτωσαν των ελληνικό λαό και τα περί συμμαζέματος του δημοσίου θα τον ματώσουν και άλλο.
      Ο λαός πρέπει να κουμπώνεται, να έχει ανοιχτά τα μάτια στην νέα προσπάθεια των κομμάτων του ευρωμονόδρομου να εγκλωβίσουν την δυσαρέσκειά του σε ακίνδυνες για τους κεφαλαιοκράτες κατευθύνσεις. Σήμερα δε συγχωρούνται νέες αυταπάτες.
      Οι  υποσχέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι αντιμνημονιακές ρητορείες του ΣΥΝ _ΣΥΡΙΖΑ  , η λογική του μικρότερου κακού στόχο έχουν να εμποδίσουν  την αμφισβήτηση του συστήματος , να κρύψουν ότι πέρα απ΄ τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής ,των πολέμων και των κρίσεων υπάρχει ο δρόμος της παραγωγής απ’ τον λαό για το λαό, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας. Αλλά και η αντικομμουνιστική εκστρατεία ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, δε βλέπει πού πηγαίνουν τα πράγματα, δε θέλει να δει τις εξελίξεις του σήμερα, ότι τάχα κοιτάζει αποκλειστικά στο παρελθόν, δεν παίρνει χαμπάρι και ότι φανατίζει το λαό ή θέλει να κερδίσει ψήφους μιλώντας για συμφορές που έρχονται αυτόν τον στόχο υπηρετεί..
       Το ΚΚΕ, είναι το κόμμα που πραγματικά αντιπαλεύει όχι μόνο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και το σύστημα που υπηρετούν, τον καπιταλισμό, το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, κόμμα που έχει τη ριζική θέση της αποδέσμευσης της Ελλάδας απ’ την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Είναι το κόμμα εκείνο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και στην άνοδο της αποτελεσματικότητάς του όσο αφορά την πίεση, όσο αφορά την παρεμπόδιση των νέων μέτρων.
       Εμείς τον λαό δεν τον βλέπουμε σαν ψηφοφόρο και χειροκροτητή των αποφάσεων. Για  μας είναι πρωταγωνιστής. Αυτός  είναι που θα ανατρέψει αποφάσεις, που θα ανατρέψει το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τη θέλησή του, με τη λαϊκή του πρωτοβουλία, αλλά και με τη συνειδητή επιλογή του.
      Κριτήριο  αποτελεσματικότητας της λαϊκής ψήφου, στις εκλογές της 6ης Μάη, είναι όχι μόνο να χάσουν τα δύο κόμματα, και να μη μείνει ούτε ένας εργάτης και φτωχός άνθρωπος που τα ψηφίζει, αλλά η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης πολιτικής δύναμης που είναι διατεθειμένη να παλέψει και να καταθέσει θυσίες για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την κοινωνική λαϊκή ευημερία, με αποδέσμευση, από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και με κοινωνικοποίηση του πλούτου που υπάρχει στη χώρα.



                                                                                    Πρέβεζα 23 Απριλίου 2012

                                                                                          Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου