Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ετοιμότητα για αντεπίθεση

Οι κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλούς κλάδους αυτήν την περίοδο επιβεβαιώνουν ότι η εργοδοσία αποφασιστικά και συντονισμένα, αξιοποιώντας κάθε αντεργατικό όπλο που της έχει «δωρίσει» η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, επιτίθεται με σφοδρότητα και με κάθε τρόπο σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Στην πρώτη γραμμή της επίθεσης βρίσκεται το τσάκισμα των μισθών, το τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, ώστε η εργοδοσία μειώνοντας όσο περισσότερο μπορεί την τιμή της εργατικής δύναμης, να ενισχύσει τα κέρδη της. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η παράταξη της ΔΑΣ κατέθεσε πριν λίγες μέρες πρόταση στη ΓΣΕΕ για άμεση σύγκληση των οργάνων και την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μετά τις εκλογές, ζητώντας να σταματήσει κάθε συζήτηση για μείωση μισθών. Σημείωσε την ανάγκη να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μειώσεις μισθών. Την ανάγκη να συντονιστούν οι μάχες σε πολλούς κλάδους και τόπους δουλειάς απέναντι στην ενιαία και συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας. Για να δυναμώσει η οργάνωση της εργατικής τάξης.
Μέχρι σήμερα, οι παρατάξεις που συγκροτούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «δεν άκουσαν, δεν είδαν» τίποτα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, σε διάφορους κλάδους κάνουν αγώνα δρόμου για να πείσουν τους εργαζόμενους να διαπραγματευτούν με τους εργοδότες τους πόσα και τι θα χάσουν. Να τους πείσουν να αποδεχτούν το «λιγότερο κακό», το «ρεαλιστικό», για να μη θιγεί η ανταγωνιστικότητα, για να μη θιγεί το κεφάλαιο και τα κέρδη του. Αυτό κάνει για παράδειγμα η πλειοψηφία ΑΠ - ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύμβαση του εμπορίου. Αυτό έκανε η ΠΑΣΚΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης συμφωνώντας με τους ξενοδόχους σε μείωση μισθών 4,5%, διασφαλίζοντας, όπως με θράσος ισχυρίζονται, μισθούς που δεν είναι κάτω από τη σημερινή κλαδική σύμβαση εργασίας!
Γι' αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα πυρά των εργαζομένων εκτός από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, τα κόμματα που υπερασπίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό το σάπιο σύστημα, να στοχεύουν ευθέως και στις δυνάμεις τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτά τα πυρά πρέπει να δυναμώσουν. Δηλαδή να δυναμώσουν οι αγώνες, ο συντονισμός τους, η οργάνωση μέσα στον τόπο δουλειάς, ενάντια στα συμφέροντα τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Η επίθεση που ξεδιπλώνει η εργοδοσία, μετά τις εκλογές θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Τα νέα μέτρα που έρχονται να τσακίσουν ό,τι έχει απομείνει είναι δεδομένα, αποφασισμένα και γνωστά.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει ούτε λεπτό. Κάθε μέρα μέσα στον τόπο δουλειάς συζητούν, οργανώνουν με μολύβι και χαρτί τα βήματά τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Απομονώνουν τις δυνάμεις εκείνες που σκάβουν το λάκκο των συμφερόντων τους. Η εργατική τάξη να προετοιμαστεί και να οργανώσει την πάλη της για να απαντήσει στην επίθεση που θα δυναμώσει αμέσως μετά τις εκλογές. Με καθαρό το μέτωπο απέναντι σε αστικά κόμματα, εργοδοσία, Ευρωπαϊκή Ενωση. Με στόχευση να μπουν εμπόδια στη νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων, να υπάρξουν και κάποιες κατακτήσεις. Που θα εξαρτηθεί από την οργάνωση και την ενιαία ταξική πάλη κόντρα στο κεφάλαιο. Ετοιμότητα και αποφασιστικότητα από την επομένη των εκλογών, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου