Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΗΣ ΠΑΡΛΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Τη Δευτέρα 23-4-2012 η Εύη Πάρλα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας και της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας πραγματοποίησε περιοδεία στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας.

Στη συνομιλία της με τους εργαζόμενους στάθηκε στο ζήτημα της «αριστερής κυβέρνησης» που προβάλλει ο χώρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψήφια βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε στον υπονομευτικό ρόλο του οπορτουνισμού στο εργατικό κίνημα και παρουσίασε πληθώρα παραδειγμάτων:
  • «Στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλειοψηφεί στο σωματείο του χώρου, σε συνεργασία με ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που προβλέπει: Μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου κατά 15 λεπτά τη μέρα = 12 μέρες το χρόνο, άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο εργολάβων στο χώρο της φύλαξης της επιχείρησης, εξαιρώντας τους αντίστοιχους εργαζόμενους από τη ΣΣΕ.
  • Στην εταιρεία «Ασπροφός», μελετητική εταιρεία στο χώρο της Ενέργειας, με το ίδιο ακριβώς σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ («Αυτόνομη Παρέμβαση») έπραξε περίπου τα ίδια που έπραξε στα ΕΛΠΕ.
  • Το επιχειρησιακό σωματείο στα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», το οποίο στηρίζει την εκλογή της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση που προβλέπει μείωση μισθών 12% στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και 10% στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.
  • Στον ΗΣΑΠ το σωματείο του χώρου, όπου πλειοψηφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με τη ΔΑΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που ενσωματώνει τις μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 35%, επισφραγίζοντας τη συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Εμείς, λίγες μέρες πριν από την κάλπη, διακηρύσσουμε ότι σε καμία κυβέρνηση δεν παίρνουμε μέρος. Ακόμα και εν γνώσει μας ότι μπορεί αυτό να ανακόψει ένα τμήμα των ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ. Αυτή και μόνο η στάση του ΚΚΕ πρέπει να προβληματίσει τους εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είτε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, είτε διαφωνούν. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που είπε όχι στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που λέμε για αποδέσμευση από την ΕΕ είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχουμε πρόταση λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης. Δεν μπαίνουμε σε κανένα κυβερνητικό σχήμα για να γίνουμε διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Αυτοί που κατηγορούν ότι το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη «δευτέρα παρουσία» θέλουν να συκοφαντήσουν σαν μη ρεαλιστική την πρόταση διεξόδου του Κόμματος μας, για λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό. Λένε στο λαό ότι είναι καταδικασμένος να ζει αιώνια με ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείνας, με Υγεία και Παιδεία μόνο για όποιον αντέχει η τσέπη.
Η πρόταση μας για λαϊκή εξουσία ρεαλιστική και άμεση; Εναπόκειται στο λαό να την υλοποιήσει, με την πάλη του και ισχυρό ΚΚΕ. Αυτό που χρειάζεται είναι να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα αυτής της ανατροπής και είναι ο ίδιος που θα την επιβάλει».
24-4-2012,
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου