Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Γιάννινα: Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την ανεργία (ΦΩΤΟ)

Με το σύνθημα «Κανένας μόνος του. Αλληλεγγύη – Οργάνωση – Αγώνας», εργαζόμενο, άνεργοι, νέοι της Ηπείρου διεκδίκησαν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους το Σάββατο το μεσημέρι στα Γιάννενα. Στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο συμμετείχαν τα Εργατικά Κέντρα Άρτας, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ηγουμενίτσας, τα σωματεία Ιωαννίνων Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μετάλλου, Επισιτισμού - Τουρισμού, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, από την Πρέβεζα τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, συνταξιούχων, οδηγών, εργαζομένων στους ΟΤΑ. Επίσης συμμετείχε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Οι άνεργοι διεκδικούν μέτρα προστασίας όπως επίδομα 600 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τροφεία, να καταργηθεί ο αποκλεισμός των παιδιών των ανέργων από τους παιδικούς σταθμούς, καμιά διακοπή ρεύματος – νερού, κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό.
«Απών» από τους λαϊκούς αγώνες ο Περιφερειάρχης
Όμως – όπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές – ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ είχε οριστεί συνάντηση για να παραδοθούν τα αιτήματα των ανέργων εκείνος επέλεξε να απουσιάζει. Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων


Ιωαννίνων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ κατήγγειλε και την δημοτική αρχή (παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που σε συνεδρίαση ειρωνεύτηκαν τα αιτήματα των ανέργων λέγοντας μάλιστα πως «είστε μερικές δεκάδες, νοσταλγοί άλλων καθεστώτων»! Και μάλιστα την ώρα που χαρατσώνονται άγρια οι άνεργοι και οι επιχειρήσεις πληρώνουν μόλις το 1/3 των δημοτικών τελών. Επίσης κατήγγειλε την εταιρία «ΒΙΚΟΣ» επειδή «απέλυσε μια εργαζόμενη για ένα μπουκάλι νερό που πήρε να πιει την ώρα που δούλευε». Τέλος σημείωσε πως χιλιάδες οικοδόμοι είναι άνεργοι την ώρα που υπάρχουν ανάγκες για έργα υποδομών και για λαϊκές κατοικίες.
Ο Γιάννης Γάλιος, πρόεδρος του ΕΚ Αρτας αναφέρθηκε στις αιτίες που γεννούν την ανεργία σημειώνοντας πως δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και κάλεσε σε ενότητα, αγώνα «για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και όχι να μένουν οι άνεργοι κλεισμένοι στα σπίτια τους».
Στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας ακουγόταν κάλεσμα οργάνωσης κι αντίστασης, αλλά και καταγγελία για την καταδίκη των 24 χαλυβουργών για τον ηρωικό 9μηνο απεργιακό αγώνα τους.
1 / 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου