Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής Πρέβεζας (Μπαίλης) για προσπάθεια νομιμοποίησης του ρόλου της Χρυσής Αυγής



ΚΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής Πρέβεζας (Μπαίλης) για προσπάθεια νομιμοποίησης του ρόλου της Χρυσής Αυγής στις επικείμενες εκλογές (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές) με την επωνυμία «Ελληνική Αυγή».
Η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής επέδωσε κάλεσμα για την Μ. Δευτέρα 14/4 ώρα 12το μεσημέρι στη διακομματική και διαπαραταξιακή συζήτηση όπου θα κουβεντιαστεί το ζήτημα του «καθορισμού των χώρων που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο (…) την προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών». Μαζί με τις προσκλήσεις που έστειλαν στα κόμματα και τις παρατάξεις, στάλθηκε πρόσκληση και στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο, να την νομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Τη θετική ψήφο εμπιστοσύνης αυτής της μεθόδευσης-νομιμοποίησης η Χρυσή Αυγή πήρε και από τους εκπροσώπους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, παράταξη στην ΠΕ Ηπείρου κ. Καχριμάνη (στηρίζεται από τη ΝΔ), τις «ανεξάρτητες» Δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Πρέβεζας των Παππά (στήριξη από τη ΝΔ), Μπαίλη (στήριξη από το ΠΑΣΟΚ), Κλάπα (στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ) που παρευρέθηκαν στη συζήτηση.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε αυτή τη κατάσταση και κατέστησε σαφές πως σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε συζήτηση με εκπροσώπους των δολοφόνων της ναζιστικής
 
 οργάνωσης, πόσο μάλλον στις προεκλογικές συζητήσεις που θα διοργανώσει η Δημοτική Ραδιοφωνία όπου μπορεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ναζί. Κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν απόφαση για να εκδιωχθούν οι εκπρόσωποι της «μασκαράτας» που επονομάζεται για αυτές τις εκλογές «Ελληνική Αυγή». 
Οι εκπρόσωποι των ως άνω προαναφερθέντων παρατάξεων όχι μόνο δεν αποδέχθηκαν τη συγκεκριμένη πρόταση αλλά προεξάρχοντος του αντιδημάρχου Πρέβεζας Φραγκούλη (που με διάφορους τακτικισμούς προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα) υποδέχθηκαν μετά «βαΐων και κλάδων» τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, στοχεύοντας προφανώς στις χρυσαυγήτικες ψήφους κύρια για το Δήμο Πρέβεζας.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησε καταγγέλλοντας αυτή τη μεθόδευση.  
Η ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της Πρέβεζας να γυρίσει την πλάτη του στο ναζιστικό μόρφωμα αλλά και σε όσους σήμερα προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν με διάφορους τρόπους.
Η μόνη διέξοδος για το λαό σήμερα είναι οργάνωση και δράση παντού. Στα σωματεία, τους κλάδους, τα σχολεία, τις σχολές, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στις πολιτικές που κατεδαφίζει τα δικαιώματα μας και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού  σε ευρωβουλή, περιφέρεις και Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου