Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στο 41 συνεδριο της ΠΟΕΟΤΑ


ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στο 41 συνεδριο της ΠΟΕΟΤΑ


ΔΗΛΩΣΗ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η απόφαση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να διαγράψουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους 18 πρωτοβάθμιων  σωματείων, επειδή τα σωματεία αυτά έκαναν το αυτονόητο δηλαδή έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους συναδέλφους, είναι πράξη εχθρική προς τα πρωτοβάθμια σωματεία, προς τους συμβασιούχους, προς όλους τους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή συνιστά νοθεία και ανοιχτό πραξικόπημα. Νοθεύει την ψήφο και τη θέληση χιλιάδων εργαζομένων, αντικειμενικά υπηρετεί όχι τους εργαζόμενους, αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τους μηχανισμούς στην Τοπική Διοίκηση και την κυβέρνηση.
Η ουσία των διαγραφών των αντιπροσώπων έχει να κάνει με τις γενικότερες εξελίξεις και κυρίως με αυτές στην Τοπική Διοίκηση. Κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και συνδικαλιστικές ηγεσίες, που τους υπηρετούν δεν θέλουν πολλά-πολλά μπερδέματα στα πόδια τους.
Διαγράφουν ότι τους ενοχλεί, ότι τους μπαίνει εμπόδιο. Διαιρούν τους εργαζόμενους, υπονομεύουν την ενότητα της εργατικής τάξης.
Δηλώνουμε καθαρά:
Σε μια συνδικαλιστική ηγεσία που μεθοδεύει τη νοθεία, τα πραξικοπήματα, που πετάει έξω σωματεία και συμβασιούχους , που στηρίζει «καλλικρατικά  εργαλεία» και αντιλαϊκές πολιτικές, που μισεί τα ταξικά σωματεία και όσα δεν υποκλίνονται στη λογική της συναίνεσης, ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει θα απαντήσουμε με ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, θα απαντήσουμε με πόλεμο. Έχουμε τη δύναμη.



Δηλώνουμε λοιπόν:
Αφού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ προχώρησαν σ’ αυτό το πραξικόπημα, ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ από το συνέδριο ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ούτε για το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ούτε για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Ποτέ δεν προσκυνήσαμε σε καρέκλες και οφίτσια.
Ποτέ δεν βάλαμε πάνω από τις αξίες της εργατικής τάξης θεσούλες και αξιώματα.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, στα πρωτοβάθμια σωματεία.
                            Το λόγο έχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Καλούμε κάθε τίμιο συνάδελφο, σύνεδρο που δεν συμφωνεί με τα δρώμενα και τα πεπραγμένα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τον υποταγμένο συνδικαλισμό ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη.


ΔΑΣ – ΟΤΑ           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου