Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι προβοκάτορες


Με αφορμή το οργανωμένο σχέδιο κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας που υλοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, με στόχο να χτυπήσουν τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, εμφανίζεται στον αστικό Τύπο το επιχείρημα: η λογική «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» τροφοδοτεί τους προβοκάτορες και ευθύνεται για τους εμπρησμούς στο κέντρο της πόλης. Το Μάη του 2010, τον Οκτώβρη του 2011, σε κάθε ευκαιρία και μετά από τη δράση προβοκατόρων, λένε το ίδιο. Καθόλου τυχαία, όλες τις προηγούμενες μέρες, είχαν δημιουργήσει κλίμα μιλώντας για «χρεοκοπία», θα φέρει «εμφύλιο». ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. μιλούσαν για «χάος» και διάφορα παρόμοια.
Να δούμε μερικά κλασικά επιχειρήματά τους:
  • «...από τη στιγμή που "νόμος" ορίζεται ό,τι θέλει το κόμμα, γιατί να μην γίνεται "νόμος" ό,τι αποφασίσει η μικρή ομαδούλα;».
«Μικρή ομαδούλα»; Αυτό ήταν, οι εξοπλισμένοι με εργαλεία και όπλα κουκουλοφόροι που με σχέδιο και ψυχραιμία επαγγελματία, έκαναν τους εμπρησμούς στα κτίρια; Μικρή ομαδούλα ήταν οι κουκουλοφόροι που έκαψαν ζωντανούς εργάτες στη «Μαρφίν» το Μάη του 2010; Μικρή ομαδούλα ήταν όσοι επιτέθηκαν με οπλισμό ενάντια στην εργατική διαδήλωση στο Σύνταγμα τον Οκτώβρη του 2011; Αυτές οι ομαδούλες που είναι εκπαιδευμένοι προβοκάτορες μηχανισμών της αστικής τάξης,



εμφανίζονται πάντα όταν διαδηλώνει εργατόκοσμος και χτυπούν συστηματικά τις εργατικές κινητοποιήσεις που γίνονται με συγκεκριμένο πλαίσιο και αιτήματα. Το ξέρουν καλά. Ο λαός έχει πείρα πια...
  • «Υπάρχει διάχυτη η κουλτούρα της ανομίας στην ελληνική κοινωνία και η κορυφή της είναι η βία».
Δηλαδή, ο εργάτης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης πρέπει να υποταχτούν στα «νόμιμα» με βάση το δίκαιο των αστών, αντιλαϊκά μέτρα που τους σφάζουν, είναι μέρος της «ανομίας»; Γιατί είναι νόμιμο χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες να παγώνουν επειδή δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο; Νέοι να είναι άνεργοι, να ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ, νέα ζευγάρια να μην μπορούν να κάνουν οικογένεια, να μην μπορούν να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους, γέροι να μην έχουν λεφτά για φάρμακα, να περιμένουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ από τα συσσίτια και να κοιμούνται στο δρόμο μες στο κρύο, χωρίς να ξέρουν αν θα ξαναδούν το φως της μέρας; Είναι «ανομία» να παλεύεις για να μπορείς να ζεις;
  • Λέει χτες η «Καθημερινή»: «Είναι τόσο καλά οργανωμένοι που πείθουν χιλιάδες διαδηλωτές να φωνάζουν "να καεί, να καεί το μπ... η Βουλή"».
Ετσι ε; Τότε, το ίδιο μέσο, η «Καθημερινή», ο ΣΚΑΪ, και άλλα ΜΜΕ βεβαίως, σκίζονταν απ' το πρωί μέχρι το βράδυ και καλούσαν οι ίδιοι τον κόσμο να πάει έξω από τη Βουλή στο «κίνημα» - όπως το έλεγαν - των αγανακτισμένων και να διαδηλώσει. Εκεί φώναζαν αυτά τα συνθήματα, μαζί με το «οι 300 στο Γουδή» και άλλα όπως «έξω τα κόμματα», «έξω τα συνδικάτα» και πρόβαλλαν την περίφημη μούντζα περίπου σαν το εθνικό σύμβολο. Αρα τα αστικά ΜΜΕ όπως ο ΣΚΑΪ και η «Καθημερινή», από τότε ενίσχυαν προβοκάτορες.
Οι παραπάνω ισχυρισμοί στοχεύουν στο να καλλιεργήσουν στη συνείδηση ότι οι εργατικοί αγώνες είναι η αιτία για τις καταστροφές που κάνουν προβοκάτορες κουκουλοφόροι, ακριβώς για να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτοί που κάψανε την Αθήνα με οργανωμένο τρόπο, υπηρετούν αυτούς που καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων.

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου