Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Με συμβάσεις εργασίας δύο μηνών σκοπεύει ο Δήμαρχος Πάργας  να καλύψει τα τεράστια κενά που δημιουργούνται εξαιτίας της πολιτικής των άγριων περικοπών και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αντί να μονιμοποιήσει δίχως όρους και προϋποθέσεις όσους συμβασιούχους εργάζονται στους σταθμούς, παράλληλα να προβεί και σε άλλες αναγκαίες προσλήψεις και δημιουργία όλων των κατάλληλων υποδομών για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, προχωρά σε απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές μεθοδεύσεις. Μεθοδεύσεις που στρέφονται τόσο ενάντια στα ίδια τα παιδιά, όσο και στο αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια ώρα και ακριβώς λόγω της απουσίας υποδομών αρκετά  παιδιά μένουν εκτός σταθμών με ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός τους να αυξηθεί κι άλλο.
Κυβέρνηση και αιρετοί της Τοπικής Διοίκησης που υλοποιούν αυτή την πολιτική, με τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις, με νέες στρατιές συμβασιούχων, με διμηνίτες ομήρους επιχειρούν να καλύψουν κενά με απρόβλεπτες συνέπειες και για τους εργαζόμενους και για τα ίδια τα βρέφη και τα νήπια. Άλλωστε μέχρι να προσαρμοστεί ο εργαζόμενος στο εργασιακό του περιβάλλον θα πρέπει να αποχωρήσει. Τα δε βρέφη και νήπια σε μια απόλυτα αντιπαιδαγωγική προσέγγισή τους, μόλις θα έχουν συνηθίσει κι αποδεχτεί την παιδαγωγό τους θα πρέπει να την αποχωριστούν για να υποδεχτούν - στην πραγματικότητα άγνωστο πότε - κάποιαν άλλη, με εξίσου επισφαλή σχέση εργασίας.
Απροκάλυπτα δε  προχώρησε στη μέση της χρονιάς στο κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών της Αγιάς που στεγάζεται σε Δημοτικό κτήριο και ενός στο Καναλάκι.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον πλευρό του αγώνα που κάνουν οι γονείς να παραμείνουν  ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια περνούν δύσκολες ώρες. Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί από τη μια , η ακρίβεια από την άλλη , η ανασφάλεια των ελαστικών μορφών απασχόλησης, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κλπ, οι έκτακτοι κεφαλικοί φόροι, δυσκολεύουν όλο και 


περισσότερο τη ζωή τους. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.  
Ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια η χαρά της απόκτησης ενός παιδιού μετατρέπεται σε ένα διαρκές άγχος για το μεγάλωμά του.
Για την κατάσταση αυτή σοβαρές ευθύνες φέρουν οι  Δημοτικές αρχές, οι οποίες στήριξαν  και στηρίζουν  με κάθε τρόπο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τις πολιτικές της ΕΕ, αλλά και την μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη. Με αποτέλεσμα οι κρατικοί σταθμοί να έχουν περάσει στην αρμοδιότητα των δήμων, χωρίς τους απαραίτητους πόρους, σπρώχνοντας τους γονείς να βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην τσέπη για τροφεία.
Όλοι αυτοί που μέχρι χθες έπιναν νερό στο όνομα της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» σήμερα παριστάνουν τους ανήξερους. Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ  καταδείκνυαν τον «Καλλικράτη» και την τοπική Διοίκηση σαν μακρύ χέρι του Κράτους προκειμένου να βάλει το χέρι στις τσέπες των εργαζομένων κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα. Έστω και τώρα όμως που η πολιτική της «μαύρης συγκυβέρνησης» υλοποιείται από τους υποτακτικούς του κεφαλαίου, ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του και να τιμωρήσει αυτούς που τον κορόιδευαν και συνεχίζουν να τον κοροϊδεύουν.
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους μικροαγρότες, τους μικροεπαγγελματίες σε ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής αυτών των πολιτικών. Στη διεκδίκηση για:
  • Ένταξη όλων των παιδιών στους βρεφικούς – παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία σκέψη να κλείσει ούτε ένας παιδικός-βρεφικός σταθμός και να ιδρυθούν άμεσα νέοι.
  • Αποκλειστικά κρατικούς - δημόσιους - δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά (ίδρυση και λειτουργία). Ενιαίος φορέας προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού Ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτόν τον τόπο, μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.
  • Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς (τροφεία κτλ) και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης ελαστικής μορφής απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ  28-2-2012
Από την κατάληψη του Δήμου Πάργας για να μη κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί

1 σχόλιο:

  1. Όταν υγεία,παιδεία,πρόνοια γίνονται εμπόρευμα,τέτοιου είδους αποφάσεις(κλείσιμο παιδικών σταθμών κ.τ.λ.)από δημοτικά συμβούλια,που πλειψηφία τους είναι ΠΑΣΟΚ ΝΔ,είναι κάτι σαν δεδομένες...Μόνο ο λαός μπορεί να τις ανατρέψει!!! Άρε ΚΚΕ που τους χρειάζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή