Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ Πρασινογάλαζος αποπροσανατολισμός


Οι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να βάλουν φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ
Να προκαλούν αποπροσανατολισμό και να σπέρνουν αυταπάτες στους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου, παρά το επίσημο πωλητήριο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ από την ΑΤΕ, που προσκαλεί μέχρι τις 9 Μάρτη σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των μετοχών που κατέχει (67,7%), συνεχίζουν απρόσκοπτα οι διοικήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου.
Ακόμη και σήμερα που μπαίνει στην τελική ευθεία το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ οι «πρασινογάλαζοι» αγροτοσυνδικαλιστές ζητούν οι Ενώσεις - μέτοχοι να μη μείνουν εκτός των εξελίξεων και αναζητούν φόρμουλα διαπραγμάτευσης στην εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ. Ζητούν να προτιμηθούν οι Ενώσεις από την ΑΤΕ για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της, την ίδια ώρα που οι Ενώσεις βουλιάζουν και ματώνουν οικονομικά όπως, π.χ., η ΕΑΣ Πρέβεζας, σπέρνοντας αυταπάτες στους κτηνοτρόφους ότι έτσι


μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντά τους. Για να ρίξουν βέβαια στάχτη στα μάτια των κτηνοτρόφων και να κρύψουν επιδιώξεις που σχετίζονται με την αποδοχή - διαχείριση στο αποφασισμένο εδώ και καιρό από κυβέρνηση και τρόικα ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ και των υπόλοιπων αγροτοσυνεταιριστικών βιομηχανιών, επικαλούνται υποκριτικά τη διατήρηση της ιδρυτικής πράξης της Βιομηχανίας και τον δικαστικό αγώνα.
Οι ίδιες όμως οι πράξεις τους και τα αποτελέσματα τους προδίδουν. Επιβεβαιώνουν ότι αυτά αποτελούν κούφια λόγια αφού προχώρησαν στην πρόσληψη συμβούλου για να διερευνήσουν τις οικονομικές δυνατότητες εξαγοράς των μετοχών. Ομως, η ΑΤΕ μπορεί να ξεπουλάει, αλλά δε χαρίζει. Και δε φαίνεται φως, ακόμα και αν οι Ενώσεις της Ηπείρου μετατραπούν σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς στα πρότυπα των ανωνύμων εταιρειών, όπου θα κυριαρχούν οι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, πράγμα που επίσης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Για παράδειγμα, η ΕΑΣ Ιωαννίνων (κατέχει το 24,78% των μετοχών στη ΔΩΔΩΝΗ) έχει ορίσει Γενική Συνέλευση στις 25 Φλεβάρη για τη μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό. Επίσης, η επίκληση συνέχισης του δικαστικού αγώνα για να μην αναγνωριστεί απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών της ΑΤΕ, επειδή όπως επικαλούνται ένα ποσοστό 7,7% των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ δεν αποκτήθηκε νόμιμα, δεν αποτελεί λύση. Ηδη το Εφετείο Ιωαννίνων δικαίωσε την ΑΤΕ και δεν τίθεται θέμα εκκρεμοδικίας που θα μπλοκάρει τους επίδοξους αγοραστές όπως υποστηρίζουν οι «πρασινογάλαζοι» αγροτοσυνδικαλιστές. Αυτό είναι άλλο ένα θέμα με το οποίο σπέρνουν αυταπάτες. Και από την άλλη μεριά μεγάλο ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ έχουν εκφράσει εδώ και καιρό πολυεθνικές και ντόπιοι μεγαλοβιομήχανοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Στην ίδια ρότα του αποπροσανατολισμού η Περιφέρεια Ηπείρου ανάγει ως πρωτεύον η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει σε ηπειρώτικα - ελληνικά χέρια λες και το ζήτημα είναι η προέλευση του αγοραστή ιδιώτη και όχι η ένταση της εκμετάλλευσης παραγωγών και εργαζομένων από την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Γι' αυτό οι μικρομεσαίοι παραγωγοί που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ΔΩΔΩΝΗΣ πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις αγροτοσυνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε όλους αυτούς που στην πράξη επιδιώκουν να βάλουν φρένο στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Εδώ και τώρα να συμπορευτούν με την ΠΑΣΥ για ολομέτωπη σύγκρουση με την αντιαγροτική πολιτική, την πολιτική που παραδίδει κοψοχρονιά στα ντόπια ή τα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα το μόχθο των αγροτών και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου