Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά την περιοδεία της στο νοσοκομείο της Σάμου - για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί & τον τουρισμό


PDF
28/07/11
«Στηρίζουμε τους αγώνες των ταξιτζήδων γιατί αυτοί οι αγώνες στρέφονται αντικειμενικά εναντίον των μεγάλων εταιρειών που θα επικρατήσουν στον κλάδο σε βάρος των μικρών αυτοαπασχολουμένων και από αυτή την άποψη οι άνθρωποι αυτοί υπερασπίζονται σήμερα το ψωμί τους. Κάποιοι στον κλάδο θα γίνουν μέλη εταιρειών, η μεγάλη πλειοψηφία θα είναι μισθωτοί με πάρα πολύ χαμηλές αμοιβές.
Σχετικά με τον τουρισμό: Θεωρούμε κυριολεκτικά απαράδεκτο να υπάρχει η άποψη ότι ένας κλάδος, που στη συγκεκριμένη φάση δέχεται μεγάλο χτύπημα -και δεν είναι μόνο ένας, είναι πολλοί- ότι δεν πρέπει να κάνει αγώνες στο όνομα ότι θίγεται η αξιοπρέπεια της Ελλάδας, ότι θίγεται ο τουρισμός. Ο αγώνας αυτός αντικειμενικά συμφέρει όλους τους εργαζόμενους, στον τουρισμό, στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά διαίρεση ανάμεσα στους αγωνιζόμενους Έλληνες και τους τουρίστες της Ευρώπης, άλλωστε για μας δεν υπάρχει γενικά τουρίστας, υπάρχει ο εργαζόμενος που κάνει διακοπές και πάνω απ' όλα είναι εργαζόμενος. Και οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δέχονται και αυτοί ενιαία και συντονισμένη επίθεση».
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου