Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΔΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Ο λαός δε θα κερδίσει τίποτα



Ως «θρίαμβο» θέλουν να εμφανίσουν την προχτεσινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης και η οποία προβλέπει το ελληνικό αστικό
κράτος να δανειστεί ακόμα πιο πολλά για την αντιμετώπιση, λένε, του δημόσιου χρέους. Να πάρει ακόμα 109 δισ. ευρώ. Από αυτά τα χρήματα, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δε θα πάρουν μία. Ισα ίσα θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα περισσότερα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κοροϊδέψει ξανά.
Για να μας δώσουν τη δόση» πρέπει να δεχθούμε τη μείωση των μισθών. Την κατάργηση των επιδομάτων. Την παράδοση του νερού, του ρεύματος, των τηλεπικοινωνιών στους ιδιώτες.
 Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης σε σημείο που η σύνταξη να καταργείται λόγω θανάτου. Τη μείωση των συντάξεων, των εφάπαξ και οσονούπω των επικουρικών.
Θέλουν να ξεχάσουμε τα παραπάνω και να πιστέψουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ομως και πάλι ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε το μέλλον λέγοντας για το νέο δάνειο πως «όλα θα πάνε στράφι αν δεν συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές»...
Τα εκβιαστικά διλήμματα θα τίθενται πιο συχνά και θα γίνονται πιο σκληρά. Θα μπαίνει πλέον ζήτημα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, αφού υποθηκεύονται για να δοθεί το νέο πακέτο δανεισμού.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν καθαρό ότι το νέο δάνειο θα φέρει νέα δεινά για τους ίδιους. Δεν πρέπει, ταυτόχρονα, να νιώθουν καμία υποχρέωση για την αποπληρωμή του χρέους, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης συνολικότερα. Δεν είναι δικό τους το χρέος, δεν είναι δική τους η κρίση. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο και οι κεφαλαιοκράτες τον κατατρώγουν. Οι εργαζόμενοι δημιουργούν και οι κεφαλαιοκράτες παρασιτούν. Είναι σήμερα πιο καθαρό από ποτέ ότι μόνη διέξοδος είναι η κατάργηση των παρασίτων. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν το βασίλειο της βαρβαρότητας.


ΔΑΣ  ΟΤΑ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου