Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ «Φύλλο συκής» για το αστικό σύστημα Σκόπιμος κουρνιαχτός, για να συγκαλυφθεί η πραγματική κλοπή του ιδρώτα του λαού από το κεφάλαιο


Συνεχίστηκε και χτες από τα αστικά κόμματα το αποπροσανατολιστικό σίριαλ με τον ή την βουλευτή, που το Μάη του 2011 «έβγαλε» σε λογαριασμούς του εξωτερικού ένα εκατομμύριο ευρώ. Τη συγκεκριμένη υπόθεση δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Π. Νικολούδης, σε ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
Μετά τον κουρνιαχτό που σήκωσαν κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχώντας ότι η παρατεταμένη απόκρυψη του ονόματος πλήττει κι άλλο το «κύρος» του αστικού πολιτικού συστήματος, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, διέταξε χτες κατεπείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο ποσό δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του βουλευτή που το μετακίνησε σε τράπεζα του εξωτερικού.
Παρεμβαίνοντας για το θέμα στη χτεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το PSI, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, αφού είπε ότι πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομα του εν λόγω βουλευτή, τόνισε: «Ολη αυτή η ιστορία συνοδεύεται και με μία απίστευτη υποκρισία. Ρωτάμε τον υπουργό και όλους τους κυρίους που έχουν βγει στα κανάλια: Τα υπόλοιπα 599.999.000.000 ευρώ, όπως λένε, που είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει; Τα 600 δισ. ευρώ που λέγεται ότι είναι στις ελβετικές τράπεζες, ποιος τα έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια και από πού τα έβγαλε; Από τον κλεμμένο ιδρώτα και το αίμα κυριολεκτικά του ελληνικού λαού. Τα 500 δισ. περίπου που γυρνάνε στις οφ σορ ποιος τα έχει; Γιατί δεν τα λένε και αυτά;
Μάλιστα, η υποκρισία είναι μεγάλη γιατί όταν το ΚΚΕ, χωρίς να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξουν συνθήκες διαφάνειας, ούτε και θα αλλάξει το σύστημα με επιμέρους διαφάνεια, προτείνει να υπάρχει ουσιαστικό "πόθεν έσχες", που θα είναι "πού τα βρήκες", όταν προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου, όταν λέει να ανοίξουν οι οφ σορ εταιρείες, τότε όλοι που κόπτονται και φωνάζουν για το ένα εκατομμύριο του βουλευτή λένε "όχι, δεν γίνεται να πάρουμε τέτοια μέτρα γιατί αντιβαίνουν στη λειτουργία του ίδιου του συστήματος". Γι' αυτό λέμε ότι υπάρχει μια τεράστια υποκρισία».
Είχε προηγηθεί η αρνητική απάντηση του Π. Νικολούδη στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, να δημοσιοποιήσει το όνομα του/της βουλευτή, πριν διαπιστωθεί το κατά πόσον τα χρήματα είναι προϊόν παράνομης ή νόμιμης δράσης. Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε επίσης να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών αν στις λίστες των Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό περιλαμβάνεται έμβασμα ενός εκατ. ευρώ στο όνομα βουλευτή.
Τέλος, ο πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Ε. Αργύρης, ενημέρωσε ότι βάσει του νόμου, για να δημοσιοποιηθεί το όνομα, θα πρέπει να υπάρχει πρώτα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών για το 2011, διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου