Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Εξήγγειλε οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση των απεργών χαλυβουργών


Για να στηριχτούν οι απεργοί και οι οικογένειές τους. Η έκβαση του αγώνα τους θα επηρεάσει όλη την εργατιά
Μεγάλη οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών εξήγγειλε χτες το ΠΑΜΕ από το βήμα της συγκέντρωσης στην Αθήνα καλώντας όλο τον εργαζόμενο λαό να ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι τεράστιας σημασίας για το σύνολο της εργατικής τάξης και για να «κρατηθούν» οι χαλυβουργοί μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη, είναι απαραίτητη η συνεισφορά όλης της εργατιάς.
Το κείμενο που διαβάστηκε στη συγκέντρωση έχει ως εξής:
«Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών είναι και δικός σας αγώνας. Για πάνω από 100 μέρες οι εργάτες της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" Ασπροπύργου δίνουν μια σκληρή μάχη όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για όλους τους εργαζόμενους.
Μπροστά στην πύλη του χαλυβουργείου συγκρούονται δύο κόσμοι:
Από τη μια οι βιομήχανοι με όλους τους εργοδότες μαζί. Η μαύρη κυβέρνησή τους, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. Οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές τους. Οι καλοταϊσμένοι σκύλοι τους που γαβγίζουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Ολοι αυτοί θέλουν να βάλουν τους εργάτες για δουλειά με 400 ευρώ στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις για να γιγαντώσουν τα αιματοβαμμένα κέρδη τους.
Από την άλλη είναι το τείχος των 400 εργατών χαλυβουργών, που πάνω του έχουν σπάσει τα μούτρα τους. Είναι οι χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου που στέκονται αλληλέγγυοι, που στηρίζουν με υλική βοήθεια από το υστέρημά τους, από τη φτώχεια τους. Είναι οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, όλοι οι τίμιοι εργαζόμενοι που καταλαβαίνουν την τεράστια αξία αυτού του αγώνα.
Οι ηρωικοί απεργοί χαλυβουργοί τους έχουν τρομοκρατήσει, γιατί σε μια άκρη του δρόμου, στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης του Θριασίου, υπάρχει ένας φάρος για όλους τους εργάτες. Υπάρχει το ζωντανό παράδειγμα για το δρόμο που πρέπει να επιλέξουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Είναι χρέος τιμής για κάθε συνειδητό εργάτη, για κάθε αγωνιστή, για το λαό μας που υποφέρει, για τους νέους και τις νέες της δουλειάς και των θρανίων, για κάθε προοδευτικό διανοούμενο, να στηρίξει με ό,τι έχει και δεν έχει τους απεργούς χαλυβουργούς.
Το ΠΑΜΕ εξαγγέλλει σήμερα μεγάλη οικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τα σχολεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, να οργανώσουν με αυτοθυσία αυτή την εξόρμηση. Εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, σπίτι το σπίτι, σχολείο το σχολείο, δρόμο το δρόμο, να φτάσει το μήνυμα παντού.
Τα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν ρίχνουν σε πρωτόγνωρη φτώχεια τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, μαυρίζουν το μέλλον της νεολαίας.
Οι χαλυβουργοί είναι αυτοί που στάθηκαν όρθιοι, έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία, την απειλή της πείνας και για πάνω από τρεις μήνες καλούν σε ξεσηκωμό όλη την Ελλάδα.
Ακολούθησαν το δρόμο που θα ήθελαν να έχουν ακολουθήσει πολλοί περισσότεροι. Γι' αυτό και η βοήθεια στους χαλυβουργούς είναι χρέος κάθε εργάτη, άνεργου, φτωχού μεροκαματιάρη, όλου του λαού απέναντι στα παιδιά του.
Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων των εργατών».
Σήμερα η εκδήλωση στο Βόλο
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης με κάθε τρόπο. Ειδική σημασία έχει η μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση - συναυλία αλληλεγγύης που οργανώνεται σήμερα από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», άλλα Σωματεία και μαζικούς φορείς, στις 7.30 μ.μ., στο χώρο της Χωροταξίας στο Πολυτεχνείο (οδός Λαμπράκη - Πεδίον του Αρεως). Στη συναυλία συμμετέχουν το συγκρότημα RED WINE BAND, η Μαρία Θωΐδου με μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και οι Κώστας Ζεμπίλας (τραγούδι), Γιώργος Ζήφκος (στα πλήκτρα), Μαρία Δούλου (κιθάρα) και ο Οδυσσέας Χαλκιάς (μπουζούκι), καθώς και ο γνωστός σε όλους μας, από την Εστουδιαντίνα, Ανδρέας Κατσιγιάννης.
Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργών εκφράζουν η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων και Παλαιών Ρουμάτων, που απέστειλαν, χτες το βράδυ, 600 κιλά λάδι, πορτοκάλια και άλλα προϊόντα τα οποία θα παραληφθούν από το ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά για να παραδοθούν στους απεργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου