Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Η ΟΛΜΕ σε... «κοινωνικό διάλογο» για απολύσεις!



Η ΟΛΜΕ (μέσω του κέντρου μελετών της) και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE) αγιοποιούν τον «κοινωνικό διάλογο» των απολύσεων! Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και αναλυτικά εξηγεί:«Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE), παράρτημα της γνωστής για τον αντεργατικό της ρόλο Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), πραγματοποιεί έρευνα με θέμα: "Πρόσληψη και παραμονή στον εκπαιδευτικό τομέα, ένα θέμα κοινωνικού διαλόγου" ("Recruitment and Retention in the education sector, a matter of social dialogue").
Για το σκοπό αυτό, απέστειλε ερωτηματολόγια στις Ομοσπονδίες - μέλη της, ανάμεσά τους και στην ΟΛΜΕ.
Το ΚΕΜΕΤΕ, πρωτοστατούντων των στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (ο υπεύθυνος της ETUCE στην ΟΛΜΕ είναι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), ανέλαβε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 13/2 αποφάσισε, με την σύμφωνη γνώμη όλων των δυνάμεων (πλην του ΠΑΜΕ) να στείλει εκπρόσωπο, στις 28/2 στη Μαδρίτη, στο "περιφερειακό σεμινάριο" της ETUCE για το θέμα αυτό.
Πρόκειται για έρευνα όπου, μεταξύ άλλων, θέτει ερωτήματα, που έχουν σχέση με τον κοινωνικό διάλογο των κοινωνικών εταίρων (έτσι βαφτίζουν την εργοδοσία και το καπιταλιστικό κράτος που ρημάζουν τις ζωές μας) στην "πολιτική πρόσληψης και παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο", καθώς και στη "βελτίωση της εκπαιδευτικής πολιτικής"! Να σημειωθεί ότι η έρευνα, σύμφωνα με την


 ίδια την ETUCE γίνεται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργοδοτών στην Εκπαίδευση (EFEE) και τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Δηλαδή με αυτούς που ρημάζουν τη ζωή του εκπαιδευτικού κάθε μέρα, του φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.
"Κοινωνικός διάλογος" με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες λοιπόν, για το "πώς θα μπαίνουν και πώς θα παραμένουν οι εκπαιδευτικοί στη δουλειά τους"! Κι όλα αυτά την ώρα που το μνημόνιο απαιτεί απολύσεις εκπαιδευτικών κι η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις μέσω αξιολόγησης. Ολα αυτά, όταν μόλις πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι ένιωσαν για μια ακόμα φορά από πρώτο χέρι τι πάει να πει "κοινωνικός διάλογος των εταίρων", με την συμμετοχή των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Αποτελεί πρόκληση! Ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και οι προδοτικές ηγεσίες τύπου ΣΕΣ-ETUCE, τα παραμάγαζα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της εργοδοσίας, τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια, τους λειαίνουν το έδαφος. Οπως έκανε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για να περάσει το Μνημόνιο 2.
Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Παρεμβάσεις) είναι τεράστιες!
Η ETUCE είναι ένα κατ' όνομα συνδικάτο, που στο καταστατικό της αναφέρεται ότι στόχος της είναι: "Η προώθηση της πολιτικής της ΕΕ για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη"! Τονίζει δε "ότι είναι υπόθεση συνευθύνης για όλες τις χώρες της ΕΕ η εφαρμογή της απόφασης της Λισαβόνας στην εκπαίδευση"! "Χρηματοδοτείται από την ΕΕ" (!) και "έχει καλό όνομα και αναγνωρισιμότητα από τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) και την ΕΕ"!!! Δηλώνει "κοινωνικός εταίρος της ΕΕ" και γι' αυτό τα πιο πολλά από όσα αποφασίζονται στις Βρυξέλλες για την παιδεία τα εισηγείται η ETUCE! Για παράδειγμα ο ν. 3848/2010 για το νέο σχολείο έχει αποδεδειγμένα την υπογραφή της.
Ετσι και τώρα, με αυτές τις δήθεν έρευνες ετοιμάζουν το έδαφος για απολύσεις!
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών έχει προτείνει κατ' επανάληψη στα ΔΣ αποχώρηση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ από την ETUCE, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε.
Σε αυτό πρωτοστατούν οι Παρεμβάσεις και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που όποτε ακούνε για αποχώρηση από την ETUCE βγαίνουν από τα ρούχα τους!
Ανάμεσα στα άλλα, η ΟΛΜΕ δίνει 20 χιλιάδες και η ΔΟΕ 30 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για συνδρομές στην ETUCE, από τα λεφτά των συναδέλφων, την ίδια δηλαδή στιγμή που ο εκπαιδευτικός στενάζει κυριολεκτικά, του φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης και σφίγγει κάθε μέρα το ζωνάρι! Πέρσι, στην ΟΛΜΕ τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να προτείνουν τον διπλασιασμό της συνδρομής στην ETUCE!!!
Και η ιστορία δεν σταματά εδώ! Πριν λίγο καιρό οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συμμετείχαν σε σύσκεψη υποτίθεται των συνδικάτων των χωρών του ΟΟΣΑ (του γνωστού ιμπεριαλιστικού οργανισμού) στο Βερολίνο. Τελικά, αποδείχτηκε πως δεν ήταν σύσκεψη συνδικάτων, αλλά διάλεξη του ίδιου του ΟΟΣΑ προς τα συνδικάτα! Μάθημα κανονικό δηλαδή!
Αποτελεί πρόκληση και ένα άλλο γεγονός
Δεν χάνουν ταξίδι για ταξίδι τα στελέχη των ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μέχρι την Κεϋλάνη έχουν φτάσει, πάντα για το καλό του κινήματος... Τα προηγούμενα δύο χρόνια, ξοδεύτηκαν 100 χιλιάδες ευρώ για συμμετοχές στο εξωτερικό! Και φέτος συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ δεν έχουν πάει συνειδητά ούτε σε ένα!
Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ από την ETUCE! Απαιτούμε να μην πάρει η ΟΛΜΕ μέρος σε κανένα σεμινάριο, που σχεδιάζει την σφαγή μας.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ να πάρουν σχετικές αποφάσεις! Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ξεσηκωθούν. Να πετάξουν από πάνω τους την σκουριά του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, με όποιο κουστούμι και αν εμφανίζεται, "ευρωπαϊκό ή ντόπιο"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου