Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Π.Α.ΜΕ-Ανακοίνωση Για το Πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη


Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΛΑΟΣ μαζί με την τρόικα, προωθούν νέο πολυνομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη. Προσαρμόζουν ακόμη πιο βαθιά τη δικαιοσύνη στις βάρβαρες πολιτικές τους για να τις προωθήσουν και με πιο γρήγορους ρυθμούς. Να θωρακίσουν και με νόμους την αντιλαϊκή πολιτική.  Οι ανατροπές που προωθούνται στόχο έχουν να κάνουν τη Δικαιοσύνη :
-    πιο γρήγορη και αποτελεσματική για το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες
-    πανάκριβη, και ακόμη περισσότερο εχθρική για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Ορισμένες από τις αλλαγές που προωθούν: α)Ακριβαίνουν τα παράβολα για την άσκηση ένδικων μέσων. Μεταφέρουν μεγάλο αριθμό υποθέσεων στα ειρηνοδικεία, χωρίς την υποδομή και το αναγκαίο προσωπικό. Ακόμη προωθούν την ταχύτερη ίδρυση σωματείων (για τη διευκόλυνση ίδρυσης εργοδοτικών επιχειρησιακών σωματείων, που θα υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις για το πετσόκομμα των μισθών) με αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα. β) Στην ποινική δίκη. Μετατροπή σε πταίσματα πλημμελημάτων των εργοδοτών που παραβιάζουν ωράρια, όρους υγιεινής και ασφάλειας κλπ. γ) Στη διοικητική δίκη.  Διαδικασίες εξπρές στο ΣτΕ για τη διευκόλυνση των «στρατηγικών επενδύσεων» του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές συνοδεύονται με χειροτέρευση των όρων εργασίας όλων των εργαζομένων στα δικαστήρια (παράταση ωραρίου των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων). Ακόμη με σωρεία διατάξεων θα συμβάλλουν σε μεγαλύτερες  δυνατότητες άμεσης χειραγώγησής τους από τα μεγάλα συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται με τη νέα σφαγή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Στο τέλος, δεν θα μείνει κανένα εργατικό-λαϊκό δικαίωμα που θα μπορεί να ασκηθεί και μέσω της δικαστικής οδού. Ακόμη κι αν κάτι παραμείνει, θα είναι τόσο ακριβή η προσφυγή στα δικαστήρια, που θα καταλήγει δώρο-άδωρο.
Οι σαρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη, οι καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των μέτρων για  τους μισθωτούς (ιδιαίτερα τους νέους), έμμισθους και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, η προετοιμαζόμενη νέα φοροεπιδρομή με την επιβολή των αντικειμενικών κριτηρίων, δεν μπορούν να αφήνουν κανένα αδιάφορο.
Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε!
Όλοι στον αγώνα! Οργάνωση παντού και με μαζικές διαδικασίες τα βάρβαρα μέτρα να μην περάσουν στην πράξη. Να βρουν εμπόδια στην υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου