Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, με υπερκάλυψη του πλάνου κατά 108,31%.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει θερμά κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια που σε μια περίοδο που δέχονται ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους, ενίσχυσαν από το καθημερινό δραματικά πετσοκομμένο υστέρημά τους, την ίδια τη δύναμή τους, το ΚΚΕ. Σε αυτήν την οικονομική εξόρμηση ήταν πολλά τα παραδείγματα άνεργων, απολυμένων, απλήρωτων εργατών που ενίσχυσαν με συγκινητικό τρόπο το ΚΚΕ.
Αυτή η απλόχερη στήριξη των οικονομικών του ΚΚΕ, παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με την εργατική τάξη, το αυξημένο κύρος και την επιρροή του στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, ότι θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά, αταλάντευτα και μαχητικά να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει ενάντια στην πλουτοκρατία, στα κόμματα του μαύρου μετώπου, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Θα συνεχίσει ακατάπαυστα να παλεύει σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, στο χωριό, στο σχολείο, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων για το δίκιο και την προοπτική της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ αποτελεί επίσης ηχηρή απάντηση στα μονοπώλια, τα αστικά κόμματα, την ΕΕ και τα επιτελεία τους που απειλούν και εκβιάζουν νομίζοντας ότι θα φοβίσουν το ΚΚΕ με την ψήφιση των νομοθετημάτων τους σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση. Αποδεικνύεται και σε αυτό το επίπεδο ότι το ΚΚΕ, που ενισχύεται οικονομικά από τον κάθε εργάτη και εργάτρια, δεν έχει καμιά σχέση με τα αστικά κόμματα που προβάλλουν ως πρότυπό τους την πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση των κομμάτων από τους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα νόμους που θα εξυπηρετούν την κερδοφορία τους και την εξαθλίωση του λαού.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει σε όποιες συνθήκες κι αν βρεθεί, στηριγμένο οικονομικά στα μέλη, τους φίλους του, στην εργατική τάξη, το λαό.
Η Γραμματεία της ΚΕ χαιρετίζει ιδιαίτερα τις πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις και τους πρωτοπόρους συντρόφους μας, τα στελέχη και τα μέλη της ΚΝΕ, που στην πρώτη γραμμή έδωσαν με επιτυχία τη μάχη αυτή, με αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά η ΚΝΕ να υπερκαλύψει το πλάνο της πανελλαδικά, απευθυνόμενη σε χιλιάδες νέους και νέες.
Ειδικά η Γραμματεία της ΚΕ θέλει να κάνει μνεία στην προσφορά των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στις χώρες του εξωτερικού, ιδιαίτερα σε αυτές των χωρών της ΕΕ, για την υπερκάλυψη των αναπροσαρμοσμένων πλάνων τους.
Επίσης, αφού εξέτασε τα αποτελέσματα στο ποσοστό κάλυψης των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων καθώς και σε μια σειρά δείκτες που καθόρισε, ανακοινώνει τις τρεις (3) πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις και τα βραβεία άμιλλας που τους απονέμονται:
α) Το πρώτο βραβείο, η σημαία του Κόμματος, απονέμεται στην Κομματική Οργάνωση Αιγαίου, που κάλυψε το 164,58% του αναπροσαρμοσμένου πλάνου της.
β) Το δεύτερο βραβείο, η πλακέτα της ΚΕ και ένας πίνακας από το αρχείο του Κόμματος, απονέμεται στην Κομματική Οργάνωση Κρήτης, που κάλυψε το 115,23% του πλάνου της.
γ)Το τρίτο βραβείο, η πλακέτα της ΚΕ και ένας πίνακας από το αρχείο του Κόμματος, απονέμεται στην Κομματική Οργάνωση Αττικής, που κάλυψε το 111,37% του πλάνου της.
Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί όλες τις Οργανώσεις Περιοχών του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλες τις ΚΟΒ και τις ΟΒ να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές και τα χωριά όλης της χώρας, έτσι ώστε να γίνεται πιο δυνατό, πιο ισχυρό, να αναπτύσσει τη δράση του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο.
21/2/2012
Η Γραμματεία της ΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου