Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


Με την  καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την  Τρόϊκα και την πλουτοκρατία ,  μέσα από το νέο μνημόνιο, η ζωή θα γίνει κόλαση για την εργατική τάξη , τα  λαϊκά στρώματα , τους νέους και τις νέες.
Το καθένα από τα μέτρα που αποφάσισαν στάζουν δηλητήριο για τον λαό και έχουν τραγικές συνέπειες :
  • Νέα  μείωση των κατώτερων αμοιβών  κατά 22%  που θα συμπαρασύρει το σύνολο των μισθών σε συνθήκες που οι απώλειες των εργαζομένων από το 2009 ξεπερνάνε το 45%. Κατάργηση των  συμβάσεων .   
  • Νέες δραματικές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μαζικές απολύσεις χιλιάδων  υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ , ανατροπή  στις εργασιακές σχέσεις,  νέες μειώσεις μισθών με τα νέα ειδικά μισθολόγια που δρομολογεί.
  • Νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές, στον τομέα της υγείας και το φάρμακο που βάζουν  σε κίνδυνο ακόμη και  ανθρώπινες ζωές.
  • Νέα  φοροεπιδρομή  στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να στηριχθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
Λένε ψέματα ότι τα μέτρα αυτά τα επέβαλαν οι δανειστές . Είναι τα μέτρα που χρόνια τώρα ζητούσε το μεγάλο  κεφάλαιο, για να ενισχύσει την κερδοφορία του. Τα είχαν δρομολογήσει με την συνθήκη του Μάαστριχτ, την Λευκή βίβλο,  την στρατηγική της Λισσαβώνας. Τα είχαν στα προγράμματα τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα αξιοποιούν την κρίση για να γενικευθεί η επίθεση με την βοήθεια της τρόϊκα.
Η κυβέρνηση, η τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ έναν στόχο έχουν. Εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον λαό με πλαστά διλήμματα  για να υποταχθεί. Ζητούν από τον λαό να δεχθεί ο ίδιος να εξαθλιωθεί ολοκληρωτικά για να σωθεί η πλουτοκρατία και τα κέρδη της.
Έχει  σημάνει συναγερμός. Να ξεσηκωθεί ο λαός. Να δείξει την δύναμη του.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για  αναμονές , για αυταπάτες.  
Το πραγματικό δίλημμα σήμερα για τον λαό  είναι ένα: « Η τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα»
Πρέπει να τιμωρήσει, να απομονώσει και να τσακίσει πολιτικά τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα.
Να παραμερίσει κάθε εμπόδιο , να διεκδικήσει τον άλλον δρόμο ανάπτυξης.
Υπάρχει λύση για να σωθεί ο λαός.
Να  κτίσει τη λαική συμμαχία , να διεκδικήσει την εξουσία , να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής για να αξιοποιηθούν οι  παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού με αποδέσμευση από την ΕΕ και την μονομερή διαγραφή του χρέους.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός , να γίνουν φρούρια της πάλης τα εργοστάσια,  οι επιχειρήσεις , οι  λαικές γειτονιές.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις της για να εμποδιστούν τα δολοφονικά αντιλαικά μέτρα.  Θα  ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για  το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου θέλει  να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες σαν τον κλέφτη από την Βουλή.
Ο κάθε βουλευτής έχει   προσωπική  ευθύνη. Κανένας βουλευτής, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας  δεν έχει το δικαίωμα , δεν δικαιολογείται  να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.
ΑΘΗΝΑ 9/2/2012                                                Η  Κ.Ο. του ΚΚΕ           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου