Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Κλιμακώνουν ενάντια στην εργοδοτική επίθεση


  • Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 11 π.μ., στο σταθμό του Ηλεκτρικού στην Κηφισιά. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν οι χαλυβουργοί στον εργατόκοσμο όλης της Αττικής
  • Απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ενεργοποίησε χτες η εργοδοσία, μετά τις νέες απολύσεις
  • rizospastis 

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά, οργανώνουν οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», απευθύνοντας κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και άλλα λαϊκά στρώματα όλης της Αττικής, αλλά και της χώρας. Οι απεργοί κλιμακώνουν έτσι την πάλη τους και απαντούν στην τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η εργοδοσία, αδίστακτα, προσπαθεί να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της εταιρείας και να προστατευτεί η κερδοφορία της, κουρελιάζοντας κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.Την πίεση που η εργοδοσία δέχεται από τον παλικαρίσιο αγώνα των απεργών, που σήμερα συμπληρώνει 122 ημέρες απεργίας, φανέρωσαν και οι χτεσινές εξελίξεις. Ετσι μετά τις 15 νέες απολύσεις που η εργοδοσία έκανε την περασμένη Παρασκευή φτάνοντας συνολικά τις 80, χτες το πρωί έβαλε σε πλήρη λειτουργία τους μηχανισμούς προκειμένου να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Προσπάθειες που έπεσαν στο κενό από τη σφυρηλατημένη ταξική ενότητα των απεργών που δεν τρομοκρατήθηκαν και ταυτόχρονα ανακοίνωσαν κλιμάκωση του αγώνα με νέα κινητοποίηση σήμερα στις 11 το πρωί στην Κηφισιά με συγκέντρωση στο σταθμό του ηλεκτρικού και στη συνέχεια πορεία που θα καταλήξει έξω από τα γραφεία της εταιρείας.
Στο κενό ο απεργοσπαστικός μηχανισμός


Οι μηχανισμοί τρομοκράτησης της εργοδοσίας έπιασαν χτες δουλειά από τα ξημερώματα, όταν περίπου στις 5.30 το πρωί τρία φορτηγά της θυγατρικής εταιρείας «Greensteel» (συλλέγει και πουλάει τα σιδηροκαμινεύματα του χαλυβουργείου σε επιχειρήσεις παραγωγής ασφάλτου) εισέβαλαν κυριολεκτικά μέσα στο εργοστάσιο και φόρτωσαν εμπόρευμα.Αμέσως σήμανε συναγερμός και μέσα σε ελάχιστο χρόνο η περιφρούρηση μαζικοποιήθηκε. Αποτέλεσμα η προσπάθεια της εργοδοσίας να πέσει στο κενό αφού οι απεργοί μπλόκαραν τα φορτηγά στην έξοδο. Αρκετή ώρα αργότερα στο χώρο έφτασε και η


 αστυνομία με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Αττικής, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο του σωματείου ότι έχει γίνει μήνυση και ότι απειλείται με σύλληψη και αυτόφωρο. Ξεκάθαρα το σωματείο διαμήνυσε στην αστυνομία ότι δε θα επιτρέψουν την έξοδο στα φορτηγά αν δεν αδειάσουν πίσω το εμπόρευμα.
Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε, μεταφέροντας την αλληλεγγύη του Κόμματος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιώκας.
Επιασαν δουλειά και τα τσιράκια
Η επίθεση της εργοδοσίας είχε εκφραστεί και σε άλλο μέτωπο όταν περίπου στις 8 το πρωί εμφανίστηκαν στην πύλη γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας. Προφανώς συντονισμένοι με την εργοδοσία συνόδευαν δικαστικό κλητήρα που επέδωσε στο σωματείο εξώδικη διαμαρτυρία - δήλωση. Με τις υπογραφές τριών από τους ανθρώπους της εργοδοσίας προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι υπάρχει παραβίαση του καταστατικού στις Γενικές Συνελεύσεις και ειδικότερα ότι δεν ελέγχεται η απαρτία, δε γίνεται μυστική ψηφοφορία και συμμετέχουν άτομα που δεν είναι μέλη του σωματείου, αλλά επηρεάζουν τις αποφάσεις. Επιχειρήματα που ξέρουν ότι είναι αστήριχτα καθώς:
-- Σε κάθε ΓΣ όσοι συμμετέχουν υπογράφουν στο σχετικό βιβλίο όπου διαπιστώνεται και η απαρτία.
-- Ο τρόπος διεξαγωγής ψηφοφορίας τέθηκε πρόσφατα μετά από δικό τους αίτημα στο ίδιο το σώμα της ΓΣ και εκείνο αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να γίνεται με ανάταση των χειρών.
-- Τα άτομα που αναφέρουν ότι δεν είναι μέλη του σωματείου είναι συνδικαλιστές από δεκάδες κλάδους που παρευρίσκονται και χαιρετίζουν, εκφράζοντας την πρωτόγνωρη και έμπρακτη αλληλεγγύη όλου του ελληνικού λαού. Ενέργεια εντελώς διαφορετική φυσικά από αυτή που χρησιμοποίησε το εργοδοτικό σωματείο του Βόλου, το οποίο, προκειμένου να υποτάξει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το 5ωρο, απέκλεισε από τη Γενική Συνέλευση όλους τους συνδικαλιστές!!!
Αποκορύφωμα στο εξώδικο αποτελεί η επισήμανσή τους ότι εκπροσωπούν 70 ακόμα εργαζόμενους από τους οποίους έχουν εξουσιοδοτηθεί. Πρόκειται για την περιβόητη λίστα που κυκλοφορούσαν χωρίς κανείς να έχει δει εδώ και ημέρες και για την οποία όπως είχε κατήγγειλε με ανακοίνωση το σωματείο: «Με διάφορα ψέματα, σε ένα λευκό χαρτί, το οποίο το κρατάνε και κρυφό, μάζεψαν ορισμένα ονόματα συναδέλφων που μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε. Υπάρχουν συνάδελφοι που λένε ότι ακούγεται το όνομά τους σε αυτή τη λίστα, χωρίς οι ίδιοι να ξέρουν τίποτα. Αρκετοί συνάδελφοι δηλώνουν ότι ψήφισαν να σταματήσει η απεργία, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα και συνεχίζουν να είναι απεργοί, αυτό είναι το σωστό. Να μη δεχτεί κανείς να χρησιμοποιηθεί σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός του ΜΑΝΕΣΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου