Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ





Οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμό­σθηκαν με αιτιολογία την υπερχρέωση της χώρας, μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Τσάκισαν το πενιχρό συνταξιουχικό μας εισόδημα, με την αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού, με τα χα­ράτσια του ΛΑΦΚΑ και τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, την ανυπόφορη φορολογί­α, τα χαράτσια 'κοινωνικής αλληλεγγύης' και κατοικίας, τις αυξήσεις του ΦΠΑ, το πάγωμα για 5 τουλάχι­στον χρόνια των συντάξι­μων αποδοχών μας, κτλ.
Οι δραματικές αλλαγές στο σύστημα της δημόσιας υγείας που επιβάλλονται σε σχέση με την ενοποίηση των ταμείων που οι κλάδοι υγείας τους εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Υ­πηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), έφεραν δραματικές αλλαγές προς το χειρότερο. Οι περικοπές στης παροχές μας είναι αβάσταχτες α­φού τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν μόνο ένα μέρος, αυτό του "Βασικού πακέτου παροχών".
Ως με βάση το νέο "πα­κέτο παροχών" σε όλες τις ιατρικές, θεραπευτικές πράξεις, φάρμακα, κτλ, επιβάλλεται συγκεκριμένο όριο πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και η διαφορά που θα προκύπτει θα πληρώνεται από τους ασφαλισμένους.
Ακόμα με την ένταξη τεσσάρων νοσοκομείων του ΙΚΑ στα δημόσια νοσο­κομεία, καθώς η συγχώ­νευση νοσοκομείων, σε συνδυασμό με την δραμα­τική μείωση της κρατικής δαπάνης, οδήγησε στην μείωση των δημοσίων κρεβατιών και υπηρεσιών.
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα στερηθούν την όποια δωρεάν περίθαλψη είχαν αφού στα δημόσια νοσοκομεία προβλέπονται πληρωμές.
Οι εισφορές των συνταξιούχων για την υγεία, αυξάνονται για όλους τους ασφαλισμένους στο 4% που ισχύει για το ΙΚΑ, αντί να καταργηθούν, αφού μια ζωή πλήρωναν εισφορές.
Η ζωή μας ως απόμαχοι της δουλειάς συνολικά χειροτερεύει, 
 
αφού καθημερινά βιώνουμε τα μεγάλα δράματα μέσα στις οικογένειές μας, όταν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν έχουν δουλειά και χρήματα για να αντιμετωπίσουν τις βασικές τους ανάγκες. Αυτά σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, πετρέλαιο, ρεύμα, στα φάρμακα, τις νέες περικοπές από τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, δεν μας οδηγούν απλά σε μεγαλύτερη φτώχεια αλλά σε εξαθλίωση.
Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλήμματα περί χρεωκοπίας και πτώχευσης της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι εκείνος που χρεοκοπεί από τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν και συνεχίζουν, είναι οι συνταξιούχοι, η εργατική τάξη και ο λαός.
Την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κέρδη του κεφαλαίου, που παρά την κρίση είναι τα πρώτα στην Ευρώπη, φοροαπαλλάσσεται και του δίνονται καινούργια προνόμια!!!
Απορρίπτουμε την λογι­κή της ανάπτυξης που στηρίζεται στην εξαθλίωση της εργατικής τάξης και εξασφαλίζει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο και στις πολυεθνικές, εκεί βρίσκονται οι αιτίες της κρίσης, που τόσο η κυβέρνησή σας όσο και οι προηγούμενες, φόρτωσαν στις πλάτες μας και μας ρήμαξαν.
Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές, δεν θα τις νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας, και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τις ανατρέψουμε.
Δεν χρωστάμε, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, να πληρώσουμε τα βάρη που μας φορτώνετε, τα χαράτσια, και τα φορολογικά βάρη. Ίσα-ίσα γνωρίζουμε ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων καταληστεύθηκαν από τις κυβερνήσεις δεκαετίες τώρα τόσο με τις χορηγίες στους βιομήχανους ως άτοκα και αγύριστα δάνεια, όσο και με το τζογάρισμα τους χρηματιστηριακό τζόγο.
Μπροστά μας βλέπουμε καθαρά ότι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην πλήρη χρεοκοπία, την στάση πληρωμών, την φτώχια, την εξαθλίωση
Απαιτούμε άμεσα να πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις μας, οι οικονομικοί πόροι και ο πλούτος που παράγεται να μην πάνε στους δανειστές τοκογλύφους. Να δοθούν τώρα όλες οι οφειλές του κράτους και των εργοδοτών, στα ασφαλιστικά ταμεία.
Απαιτούμε την οικονομική κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, η οικονομική ολιγαρχία και όχι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
Αυτά που υποστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια εμείς και οι οικογένειες μας (δεν υπάρχει μία που να μην έχει απλήρωτους, άνεργους και υποαπασχολούμενους) είναι λιγότερα από αυτά που έρχονται μπροστά μας, όπως τα μόνιμα χαράτσια, την νέα φορολογία, τις νέες περικοπές στις επικουρικές και κύριες συντάξεις, τις νέες αυξήσεις στα φάρμακα και τις περικοπές ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προς το συμφέρων των εμπόρων της υγείας. Το ΙΚΑ καταρρέει, από την μια κόβει συντάξεις και από την άλλη κάνει ρυθμίσεις και δίνει νέες παροχές στους μεγαλοεργοδότες για να αυξήσουν τα κέρδη τους και ετοιμάζονται να τους απαλλάξουν από τις εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Καταργούν όλες τις συλλογικές συμβάσεις και στέλνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στον καιάδα της καταστροφής αφού τίποτα δεν θα εγγυάται έστω ένα κατώτατο μεροκάματο ή μισθό και μάλιστα με την ευλογία των συμβιβασμένων εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και Ομοσπονδιών μέσα από στημένους «κοινωνικούς διαλόγους».
Τα ασφαλιστικά ταμεία καταληστεύονται και τα αποθεματικά τους οδηγούνται κατ’ ευθείαν στα ταμεία της πλουτοκρατίας. Αυτό που είπε ο Υπουργός ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν συντάξεις μεγαλύτερες των μισθών» είναι αποκαλυπτικό το που πάνε και ταυτόχρονα προκλητικό που πρέπει να μας ξεσηκώνει ακόμα περισσότερο και τόσα άλλα που ο κάθε συνταξιούχος τα νιώθει καθημερινά στο πετσί του, δεν μπορούν να αποκρουστούν αν εμείς δεν δώσουμε την οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση που πρέπει.
Τα μέτρα τις Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με την τρόικα και την πλουτοκρατία δίνουν την χαριστική βολή στους συνταξιούχους και τον εργατόκοσμο.
περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:
Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
.     Ψαλίδι στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν μεγάλη απόκλιση
από τα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

     «Πάγωμα» των αυξήσεων στους μισθούς και «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες, επιδόματα και άλλα) για το 2012. Δεν αποκλείεται και η κατάργηση - διά παντός - των ωριμάνσεων.
     Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών κατά 5% -10%.
. Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού ή να καταργήσει έναν απ' τους δύο.
Ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση
. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ύψους 650 εκατ. ευρώ την τριετία 2012 - 2015 και δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου. Οι μειώσεις, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα είναι «κλιμακωτές» ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και το ταμείο ασφάλισης.
. Παραπέρα μειώσεις συντάξεων για ασφαλιστικά ταμεία που παρουσιάζουν «μεγάλα ελλείμματα».
Κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
     Λουκέτο θα μπει σε χιλιάδες υπηρεσίες, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, ενώ θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν νοσοκομεία, σχολεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ κ.ά.
     Απευθείας απολύσεις εργαζομένων σε φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
«Ψαλίδι» στις υγειονομικές παροχές και στα κοινωνικά επιδόματα
     Οι περικοπές για φαρμακευτικές δαπάνες θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ μόνο για το 2012 και θα αφορούν στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.
     Μείωση κατά 1,7 δισ. ευρώ των κονδυλίων που αφορούν σε κοινωνικά, προνοιακά επιδόματα και παροχές για ανέργους, πολύτεκνους και ανάπηρους.
Δραστικές μειώσεις μισθών στο στενό δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.
. Με την ένταξη μέσα στο 2012 των ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί, γιατροί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί κ.ά.) στο νέο μισθολόγιο. Οι μειώσεις στους μισθούς θα κυμανθούν από 10% μέχρι 50%.
     Περαιτέρω περικοπή των επιδομάτων που λαμβάνουν εργαζόμενοι των πρώην ΔΕΚΟ καθώς και άρση της μονιμότητας για τους εργαζόμενους σε αυτές.
Νέα χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά
     Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα κατά 20 - 25%, που θα επιφέρει νέα μεγάλη επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά μετά και το χαράτσι της ΔΕΗ.
. Νέο φορολογικό σύστημα, με νέα βάρη στις πλάτες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
Πλήρη απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και υπηρεσιών,
     Νέος νόμος για την περαιτέρω απελευθέρωση υπηρεσιών και αγορών.
     Προώθηση νόμου που θα δίνει τέλος στη μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση του κλάδου των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
     Λήψη περισσότερων μέτρων για την πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Συνάδελφοι  Συναδέλφισσες
Οι νέες συνθήκες που προσδιορίζονται από την γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικοσυνδικαλιστικών δυνάμεων που το υπηρετούν, απαιτεί ακόμα πιο γοργούς ρυθμούς δράσης με την συμμετοχή μας στην ταξική πάλη.
Πρέπει να αναπτύξουμε αλληλεγγύη με ταξικά χαρακτηριστικά, μαζί με τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων, μαζί με το Π.Α.ΜΕ τον ακοίμητο φρουρό των συμφερόντων μας, αντάξια της ιστορίας της εργατικής τάξης από την οποία προερχόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες.
Βασικό καθήκον να οργανώσουμε παντού την αντίδραση των συνταξιούχων, του λαού και των εργαζομένων μαζί με το ΠΑΜΕ.
Να γίνει απαίτηση του κινήματος, «κάτω τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα της πλουτοκρατίας», έξω από την Ε.Ε μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, λαϊκή οικονομία και εξουσία.
Να μην φοβηθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι, την τρομοκρατική επίθεση της κυβέρνησης και τον αποπροσανατολισμό.
Να απόρριψη την φιλολογία της αστικής τάξης ότι τάχα το πρόβλημα είναι Ελληνικό, και ότι χρειάζεται να νοικοκυρέψουμε την οικονομία, να κάνουμε θυσίες κτλ. Το πρόβλημα είναι γενικό πρόβλημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της εκμετάλλευσης της Ε.Τ πού έφερε την καπιταλιστική κρίση και τα μέτρα παίρνονται παντού σε βάρος των εργαζομένων.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΣ 10 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου