Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρη 2011 - Γενάρη 2012


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση τους μήνες Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012.
Απευθύνεται πρώτα απ' όλους στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα και τους καλεί, συνεισφέροντας από το υστέρημά τους, να συμβάλουν στην υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης.
Τους καλεί, ενισχύοντας το ΚΚΕ και οικονομικά, να του δώσουν τη δυνατότητα και τα μέσα για να δυναμώσει την πολιτική, ιδεολογική του παρέμβαση, τη δράση του. Να του δώσουν τη δύναμη να αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά σχέδια της πλουτοκρατίας που προωθούνται και με τη «νέα κυβέρνηση» του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Η επιλογή για τη συμμαχία των αστικών κομμάτων - και σε κυβερνητικό επίπεδο - έχει στόχο το τσάκισμα ακόμη και των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει ύστερα από την αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Για να πετύχουν το στόχο τους, εκβιάζουν το λαό με το δίλημμα «κυβέρνηση συνεργασίας ή χρεοκοπία», επιδιώκοντας να διατηρήσουν εγκλωβισμένους στην αντιδραστική πολιτική επιρροή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εργατοϋπάλληλους και άλλα λαϊκά στρώματα, να τους κρύψουν ότι είναι επιλογή τους η χρεοκοπία του λαού και η σωτηρία του μεγάλου κεφαλαίου.
Να τους εμποδίζουν να επιλέξουν το δρόμο της οργάνωσης, της πάλης, το δρόμο συστράτευσης με το ΚΚΕ. Να τους αποκόψουν τη σταθερή συμμετοχή τους στο κίνημα που στρέφεται κατά των μονοπωλίων, των αστικών κομμάτων και της ίδιας της αστικής τάξης.
Το ΚΚΕ προειδοποιεί τους εργατοϋπαλλήλους: Καμιά αυταπάτη για τη νέα κυβέρνηση. Να μην υπάρξει ούτε λεπτό αναμονής. Να δυσκολέψουμε, να εμποδίσουμε, να χαλάσουμε τα σχέδιά τους, συμμετέχοντας στα μέτωπα πάλης σε κάθε χώρο, συμβάλλοντας στη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων με κριτήριο την ταξική τους θέση και όχι ποιο κόμμα ψήφισαν στις εκλογές. Για το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την εργατική λαϊκή εξουσία.
Το ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά τα οξυμένα προβλήματα της εργατικής οικογένειας, το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους ανθρώπους.
Ομως, όπως έχει επιβεβαιωθεί και το προηγούμενο διάστημα, τα λαϊκά στρώματα, παρά τη δεινή οικονομική τους θέση, εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης του εισοδήματός τους και ανεξάρτητα ακόμα και από την πολιτική τους τοποθέτηση, αναγνωρίζουν τη μεγάλη αξία που έχει η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και κατά συνέπεια και η οικονομική του στήριξη και το εκφράζουν έμπρακτα.
Το ίδιο θα κάνουν και τώρα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, πιο μαχητικά.
Το ένα ευρώ του άνεργου, του χαμηλοαμειβόμενου, του συνταξιούχου, έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, γιατί συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.
Γερά οικονομικά του ΚΚΕ σημαίνει πρώτα απ' όλα ευρύτερη εκλαΐκευση της πολιτικής του, αποτελεσματικότερη στήριξη του «Ριζοσπάστη», του «902», των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».
Σημαίνει ουσιαστικότερη στήριξη για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του ΚΚΕ και της αλληλεγγύης του προς άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και κινήματα.
Το ΚΚΕ αποτελεί ξεχωριστό, διαχρονικό, πάγιο στόχο του αστικού κράτους, των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Οσο πιο σταθερό και μαχητικό είναι το ΚΚΕ, τόσο η επίθεση γίνεται πιο ανοιχτή, βρώμικη, με συκοφαντίες και μέτρα καταστολής.
Ενοχλούν οι θέσεις του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό, η πολιτική του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, που δείχνουν τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού.
Γι' αυτό, εντείνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στο ΚΚΕ και κύρια ενάντια στα οικονομικά του, με στόχο να μειώσουν το ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ, να το ταυτίσουν με τη σαπίλα, τη διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων όλων αυτών που στηρίζουν το σύστημα.
Απειλούν και εκβιάζουν με τη νομοθετική ρύθμιση που θέτει ως αποκλειστική πηγή χρηματοδότησης των κομμάτων την κρατική χρηματοδότηση.
Το ΚΚΕ δε θα γίνει κόμμα ούτε κρατικοδίαιτο, ούτε ελεγχόμενο από τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Θέλει να στηρίζεται οικονομικά στα μέλη, στους φίλους του, στην εργατική τάξη, στο λαό.
Το ΚΚΕ αρνείται, σε κάθε περίπτωση, να δώσει στο αστικό κράτος τα ονόματα των μελών του, των φίλων και οπαδών του, ακόμα και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που θέλουν να το στηρίξουν οικονομικά.
Δε θα πετύχει αυτό που επιδιώκει η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και οι διάφοροι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν ενάντια στο Κόμμα και το κίνημα.
Το ΚΚΕ δε θα το βάλουν στο χέρι.
Γιατί έχει ισχυρούς δεσμούς με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, που έχουν σφυρηλατηθεί στη μεγάλη ιστορική διαδρομή και συνεισφορά του και ενισχύονται καθημερινά στους σημερινούς ταξικούς αγώνες.
Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί μια στέρεη βάση, πάνω στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική και ιδεολογική αφύπνιση και απαλλαγή της λαϊκής συνείδησης από τις ιδεολογικές επιδράσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αναγκαία λαϊκή αντεπίθεση, βασικός όρος της οποίας είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Η Κεντρική Επιτροπή απευθύνεται στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις χιλιάδες φίλες και φίλους του Κόμματος και τους καλεί μαχητικά να στρατευθούν σ' αυτήν την πολιτική μάχη, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.
Η Οικονομική Εξόρμηση να γίνει αφετηρία για μια νέα πιο ουσιαστική επικοινωνία του ΚΚΕ με το λαό, με στόχο τη διεύρυνση και ενίσχυση των πολιτικών δεσμών μαζί του.
Με το κουπόνι στο χέρι ν' αναπτύξουν πολύμορφη δραστηριότητα στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στα σχολεία, στα χωριά, σε κάθε χώρο που ζουν και δουλεύουν οι εργαζόμενοι.
Πολλοί περισσότεροι από χτες εργατοϋπάλληλοι, μικροβιοτέχνες, μικρομεσαίοι αγρότες, νέες και νέοι, αποδέχονται την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την επιρροή. Πιο θαρρετά να απευθυνθούν σ' όλους αυτούς, οι οποίοι προσδοκούν από το ΚΚΕ.
Η Οικονομική Εξόρμηση είναι μια μάχη που μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε.
Νοέμβρης 2011
Η ΚΕ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου