Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ-Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Κατσέλη


Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργατών και εργατριών του εργοστασίου Κατσέλη που για μια βδομάδα δίνουν περήφανο αγώνα. Κρατούν παλικαρίσια στάση απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας που τους έχει απλήρωτους για δυόμιση μήνες, παρά την προσπάθεια να σπάσει την ενότητα τους.
Την περίοδο αυτή συνολικά η εργατική τάξη δέχεται σφοδρή επίθεση στη ζωή της. Στον κλάδο των τροφίμων και όχι μόνο επιδιώκουν την εκ περιτροπής εργασία, την μείωση μισθών. Στην PEPSICO ήδη η διοίκηση εκβιάζει με την απειλή η δέχεστε μειώσεις μισθών η θα γίνουν απολύσεις.  Προχωρούν σε εκατοντάδες απολύσεις σε όλο τον κλάδο.
Ο όμιλος Δαυίδ στον οποίο ανήκει το εργοστάσιο κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η κερδοφορία του μεγαλώνει και από την άλλη αφήνει απλήρωτους τους εργάτες για να τους κάνει να υποχωρήσουν, να απογοητευτούν και να μπορέσει να περάσει ανεμπόδιστα τα σχέδιά του.
Στόχο έχουν μειώνοντας τα μεροκάματα, τους μισθούς και συνολικά τα δικαιώματα της εργατικής τάξης να γεμίσουν τα σεντούκια τους με μεγαλύτερα κέρδη, αλλά και μετά την κρίση οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με μισθούς Βουλγαρίας, Κίνας και χωρίς δικαιώματα, με το κεφάλι σκυμμένο.
Ο δρόμος της αλληλεγγύης είναι η ασπίδα της τάξης μας απέναντι στην εργοδοσία που την στηρίζει με όλα τα μέσα η κυβέρνηση της αστικής τάξης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ). Να δυναμώσει η ενότητα των εργατών όλου του κλάδου και όλης της εργατικής τάξης. Να μην υποχωρήσουμε. Να μην υποκύψουμε. Να οργανωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά. Να πάρουμε την ευθύνη του αγώνα στα χέρια μας. Μαζί με την Ομοσπονδία του κλάδου, το συνδικάτο να συνεχίσουμε. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όλους. Να προετοιμαστούμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε όποια μέτρα σχεδιάζει να πάρει η εργοδοσία σε βάρος μας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου