Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ  ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ  
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Δ.Σ. εργαζομένων στους Δήμους του Ν. Πρέβεζας με ομόφωνη απόφασή του, καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους να αρνηθούν να νομιμοποιήσουν την αντισυνταγματική και αντικοινωνική απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλλει το χαράτσι της ΔΕΗ.
Το χαράτσι που ονομάστηκε "Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών", το θεωρούμε άδικο, δυσβάσταχτο, βάρβαρο και αντισυνταγματικό. Ένα χαράτσι που επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση μετά από μια συνεχή επίθεση στα εισοδήματά μας με αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων και άλλων οδυνηρών μέτρων, και που ζητείται να πληρωθεί μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, με ποινή την διακοπή της ηλεκτρoδότησης!!! αν δεν πληρωθεί. Ακόμη ότι  η είσπραξή του από την ΔΕΗ  είναι παράνομη, πόσο μάλλον η διακοπή ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του τέλους.
Μάλιστα η διακοπή του ρεύματος, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό, αποτελεί και άσκηση ψυχολογικής βίας ιδιαίτερα κατά συμπολιτών μας που έχουν αντικειμενική αδυναμία καταβολής (ασθενείς – άνεργοι κλπ) προσβάλλοντας απευθείας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με την στέρηση ζωτικού αγαθού.
Πάρα πολλοί φορείς πανελλαδικά αλλά και στην πόλη μας, πήραν αποφάσεις και καλούν τα μέλη τους να μην πληρώσουν το χαράτσι. Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Πρέβεζας πήρε απόφαση να σταθεί αλληλέγγυος στους δημότες, που δεν συμφωνούν ή και αδυνατούν να καταβάλλουν το χαράτσι, με έμπρακτες ενέργειες.
Στη βάση των παραπάνω καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να μην καταβάλλουν το χαράτσι και να παραδώσουν τα αντίγραφα των λογαριασμών της ΔΕΗ στο Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού προηγουμένως έχουν καταβάλει μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ακολουθώντας τα ακόλουθα βήματα:
  • Επιλέγουμε την τράπεζα στην οποία έχουμε λογαριασμό για να κάνουμε την πληρωμή μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) κάνοντας τις παρακάτω επιλογές: (1) Άλλες συναλλαγές (2) Πληρωμές ΔΕΚΟ (3) ΔΕΗ (4) Πληκτρολογούμε το 12ψηφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει στο λογαριασμό και πληρώνουμε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος, όχι το χαράτσι
  • Την απόδειξη πληρωμής από το ΑΤΜ μαζί με γραπτή δήλωση ότι με το ποσό αυτό θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, την παραδίδουμε στο Δ.Σ. του συλλόγου προκειμένου να κατατεθεί ομαδικά στη ΔΕΗ, απαιτώντας αποδείξεις παραλαβής από τη ΔΕΗ ή σε περίπτωση άρνησης στέλνοντας εξώδικο.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει οργανωμένη δράση και άμεση κινητοποίηση για να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε καμιά οικογένεια, ειδικότερα σ’ αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου