Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



photos: ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΑΚΗΣ
φωτογραφιες απο τις τελευταιες κινητοποιησεις
 Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εκφοβισμού των αγροτών και αγωνιστών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο διάστημα γίνονται δεκάδες κλήσεις από την Αστυνομία σε αγρότες και αγροτοσυνδικαλιστές που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με την απειλή των αγροτοδικείων προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες για να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα και με σκυμμένο το κεφάλι, την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ. Μια πολιτική που καταστρέφει την αγροτική οικονομία της χώρας, χρεοκοπεί τους αγρότες , ερημώνει την ύπαιθρο.
Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011 στην Πρέβεζα αγρότες καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία ότι στους πρόσφατους αγροτικούς αγώνες προκάλεσαν παρακώλυση συγκοινωνιών στο μπλόκο του Λούρου!
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα αγροτοδικεία που στήνει η κυβέρνηση δεν μας τρομάζουν, θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά με το κεφάλι ψηλά. Η επιχείρηση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους αγρότες δεν θα περάσει.
Η απελπιστική θέση που έχει φέρει η αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η αιτία που αναγκάζει τους αγρότες να βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα και να διεκδικήσουν  την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σέρνονται στα αγροτοδικεία επειδή αγωνίστηκαν διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν και να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους να μην αρπάζουν τα καρτέλ τζάμπα τις παραγωγές τους.
     Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους φτωχομεσαίους αγρότες μπροστά στις λαϊκές κινητοποιήσεις νια να μη βγουν μαζικά στο δρόμο του αγώνα. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους βαστάζους της, ότι και αυτή η επιχείρηση εκφοβισμού θα πέσει στο κενό.
       Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οξύνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.                                                                                           
Είναι γελασμένη!
Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.    
             
  Στο μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ αντιπαρατάσσουμε το δικό μας μέτωπο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, την κοινή δράση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την βάρβαρη καπιταλιστική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα με στόχο την ανατροπή τους και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος του λαού με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, ολόπλευρη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.Αυτό αποτελεί τον μονόδρομο για μας και περνάει μέσα από τους αγώνες μας που συνεχίζονται ως την ανατροπή της εξουσίας τους.        
        
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου