Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κυβερνητική επιχείρηση καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ


Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων. Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ,  ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει.
Η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις  συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική. Στρέφεται ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πεισμώσουν πιο πολύ και να απαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα για να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι. Έχουν τη δύναμη να αποκρούσουν και τον κυνικό εκβιασμό και την τρομοκρατία, και τα παλιά και νέα μνημόνια που φέρνει η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Πιο αποφασιστικά πρέπει να ανεβεί η λαϊκή αγωνιστική δράση και αλληλεγγύη. Σε κάθε εργοστάσιο, κλάδο δουλειάς, λαϊκή συνοικία και γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία πρέπει να συγκροτηθούν επιτροπές που θα οργανώνουν την πάλη κατά των χαρατσιών και θα εκφράζουν πρακτικά την αλληλεγγύη στις λαϊκές οικογένειες που δεινοπαθούν. Να γίνει η αλληλεγγύη δύναμη και στήριγμα των λαϊκών αγώνων, όπως στη Χαλυβουργία όπου συνεχίζεται για 25 μέρες η απεργία.
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν δείξει ακόμη την πραγματική τους δύναμη. Είναι καιρός να τη γνωρίσουν και να τη χρησιμοποιήσουν.
Η οργάνωση της ταξικής λαϊκής πάλης, της λαϊκής συμμαχίας και αλληλεγγύης είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να αποδείξει ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και τα δικαιώματα του λαού και να τον επιβάλει.
Λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Τέλος οι θυσίες για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου