Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΚΕ Κ.Ο ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
για την ομιλία του Α. Σαμαρά στην Κ.Ο της ΝΔ
Κ.Ο. ΠΡΕΒ

Με τις γνωστές κορώνες κατά των πιέσεων ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να κρύψει την ουσιαστική συναίνεση που προσφέρει στην κυβέρνηση, η οποία μέρα τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη, ώστε την κρίση να πληρώσει ο λαός και όχι η πλουτοκρατία.
Χαρακτηριστική είναι η στροφή της ΝΔ από το «δεν ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο» στη δήλωση τώρα ότι θα ψηφίσει τα βασικά άρθρα του, αρκεί αυτά να έρθουν ξεχωριστά, ή ότι θα το στηρίξει και συνολικά αν η κυβέρνηση δεχτεί να μειωθεί και άλλο η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, που η κυβέρνηση συμφωνεί, αλλά η ΝΔ προτείνει να γίνει τώρα.
Το πόσο ψεύτικη και επιφανειακή είναι η θέση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, φαίνεται και από το γεγονός ότι η κριτική της στην κυβέρνηση αφορά στη μη αποφασιστική και γρήγορη εφαρμογή του.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν και πολύ περισσότερο τώρα έχουν κοινή αντιλαϊκή στρατηγική, με οδηγό την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Οι τσακωμοί τους εκφράζουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το σύστημά τους στην Ελλάδα και στην ΕΕ και φυσικά το ποιος θα είναι ωφελημένος και ποιος ζημιωμένος από την πιο φανερή συναίνεσή τους. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και έγκαιρα να αποφασίσει να τους εγκαταλείψει και να απορρίψει συνολικά τη χρεοκοπημένη στρατηγική και ιδεολογία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου