Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝ-δρομή σε φρούδες προσδοκίες


Πριν τις εκλογές του 2009 ο Δ. Παπαδημούλης, στο πλαίσιο της «γραμμής» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλούσε ότι θα εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ και ότι θα εφαρμόσει τις υποτιθέμενες «θετικές του δεσμεύσεις». Οι οπορτουνιστές έκλειναν τα μάτια στα σύννεφα που σωρεύονταν απειλητικά πάνω από το λαό προμηνύοντας θύελλα και τον καθησύχαζαν μπροστά στο επαπειλούμενο ξέσπασμά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών έσπευδε να δώσει περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση.
Τηρουμένων των αναλογιών και των όσων έχουν μεσολαβήσει στο δίχρονο, η στάση του παραμένει ίδια. Χτες, ο Δ. Παπαδημούλης μίλησε στον ΑΝΤ1 όπου και δήλωσε: «Περιμένουμε να δούμε τη σύνθεσή της, τις προγραμματικές της δηλώσεις (...) και αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί εκ του αποτελέσματος (...) απέναντι και σ' αυτή τη κυβέρνηση εμείς θα θέσουμε τα ίδια ζητήματα: Τι θα γίνει με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής; θα βάλουν οι πλούσιοι το χέρι στην τσέπη; θα πάει κανένας κλέφτης φυλακή; θα πληρώσουν φόρους αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία; θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη; θα απορροφηθούν οι κοινοτικοί πόροι; Θα αποκομματικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση;»..!
Με δύο του φράσεις συνέδραμε στην καλλιέργεια κλίματος ανοχής και αναμονής στον λαό, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο από την προσπάθεια συσπείρωσης, οργάνωσης, ανάπτυξης της λαϊκής πάλης για την απόκρουση της ανελέητης επίθεσης που θα εξαπολύσει η νέα κυβέρνηση, για την ανατροπή της. Ακόμα, με τα ερωτήματα που έθεσε, έσπρωξε τη λαϊκή συνείδηση να δώσει λάθος απαντήσεις για την αιτία της κρίσης και να τρέφει ψευδαισθήσεις ότι αν αυτά συμβούν τότε θα αποδοθούν στο λαό όλα όσα του αφαιρέθηκαν. Είναι επικίνδυνοι για το λαό. Από τη μια καταγγέλλουν τη συγκυβέρνηση και από την άλλη καλλιεργούν φρούδες προσδοκίες στο λαό για το έργο της. Ετσι συνδράμουν στη θωράκιση του αστικού συστήματος και σαν τέτοιους πρέπει πολιτικά να τους αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου