Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ






ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
·       Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση – καμιά εφεδρεία.
·       Παρεμβαίνουμε δυναμικά για να μην φύγει καμιά λίστα με «εφέδρους» συναδέλφους.
·       Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·       Βάζουμε φραγμό στις ιδιωτικοποιήσεις και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, που αποτελούν προκάλυμμα για απολύσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Η κυβέρνηση της τρικομματικής συμμαχίας, του μαύρου μετώπου ( ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), επιλογή της πλουτοκρατίας, έρχεται να συνεχίσει με πιο γρήγορους ρυθμούς την ισοπέδωση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών έγινε φανερό και στους πιο κακόπιστους ότι  στόχος της είναι να περάσει τα ακόμα χειρότερα μέτρα, που έρχονται με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας, αλλά και να στηρίξει αποτελεσματικά την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Έρχονται να υλοποιήσουν χωρίς αναστολές το σύνολο των μέτρων, τον «πολυνόμο» που πέρασαν, την άμεση απόλυση και την εφεδρεία χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και τη λεγόμενη αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών και αξιολόγηση των εργαζομένων, μέσα από τα οποία  θα προχωρήσουν σε 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013.
Οι απολύσεις, οι εφεδρείες, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων και οι ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων του δημόσιου τομέα αποτελούν προγραμματικές θέσεις των κομμάτων αυτών, αλλά και  των άλλων στυλοβατών του αστικού συστήματος (ΔΗΜ. ΣΥΜ. κλπ), που χρόνια τώρα μιλάγανε για «μικρό και ευέλικτο κράτος», για «κράτος επιτελείο» και άλλα παρόμοια.
Αξιοποιούν την καπιταλιστική κρίση για να επιταχύνουν όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται για να υπηρετήσουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης που θέλουν. Κυβέρνηση και πλουτοκρατία χρειάζονται πάμφθηνη εργατική δύναμη, θέλουν να τσακίσουν κάθε εργασιακό, μισθολογικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θέλουν να πετσοκόψουν κοινωνικές παροχές και να παραδώσουν καίριους τομείς του δημόσιου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Μιλάνε για σωτηρία του λαού, για «εθνική σωτηρία» και εννοούν τη σωτηρία της πλουτοκρατίας.
Μιλάνε για «ενότητα» και «συνεννόηση», γιατί θέλουν να κρύψουν τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκράτηση που ασκούν στους εργαζόμενους για να τους εξαναγκάσουν σε ανοχή και υποταγή. Θέλουν να ανακόψουν τους λαϊκούς αγώνες, τη λαϊκή χειραφέτηση.
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ με την αναστολή της κινητοποίησης στις 10-11-11 έστειλε μήνυμα συνεργασίας στη νέα κυβέρνηση. Με την ανώδυνη και επιφανειακή κριτική της προωθεί  τακτική προσαρμοσμένη «στα νέα πολιτικά δεδομένα», υποταγμένη στις αυταπάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της καλύτερης διαχείρισης του καπιταλισμού. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το ΠΑΜΕ σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011 και την συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12.30.
Με το περιεχόμενο της δράσης μας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να τους δυσκολέψουμε, να τους παρεμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε, να απαντήσουμε με πόλεμο στον πόλεμό τους, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει, ζωή με δικαιώματα και προοπτική.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ –
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου