Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Συμπεράσματα των τελευταίων ημερών

ΠΗΓΗ globbing

Αντώνης & Γιώργος, χαλαρώνουν μετά απο ένα εξοντωτικό 5ημερο
Αφού λοιπόν πέρασε η ακέφαλη περίοδος για την χώρα (όμορφες ήταν αυτές οι 5 μέρες χωρίς ουσιαστικά κυβέρνηση, χωρίς μέτρα, χωρίς φόρους, χωρίς άμεσα τρομοκρατικά διλήμματα), είπαμε να ξεκινήσουμε δειλά δειλά να γράφουμε τα συμπεράσματά μας για το πρωτόγνωρο κουκλοθέατρο που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες ...

Καταρχάς επιβεβαιώθηκε (για άλλη μια φορά ....) το ΚΚΕ, για αυτό που έλεγε εδω και πολλά χρόνια, πολύ πριν την κρίση, πολύ πριν τα μνημόνια και την αντιλαϊκή θύελλα, πως δηλαδή στο Κοινοβούλιο και γενικά την ελληνική πολιτική σκηνή, μπορεί να υπάρχουν πέντε, έξι, δεκαέξι, εκατόν-εξι κόμματα, αλλά στην ουσία υπάρχουν 2 και μόνο πολιτικές. Η πολιτική που εφαρμόζεται απο τους εκπροσώπους της αστικής τάξης και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, και η πολιτική που εφαρμόζεται απο τον λαό και τα όργανά του, και εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.

Τρόπος, με τον οποίο να εξυπηρετούνται και των δυο συγκρουόμενων αυτών τάξεων, τα συμφέροντα, δεν έχει υπάρξει, όσο διαρκεί αυτός ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και δεν θα υπάρξει ποτέ. Πολύ απλά, διότι τα συμφέροντα αυτά είναι πλήρως ΑΝΤΙδιαμετρικά. Με λίγα λόγια, ή ο κοινωνικά παραγώμενος πλούτος θα ανήκει στις κοινωνίες και τους λαούς, ή στους κεφαλαιοκράτες ... ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Και όσοι ακόμα διατηρούν σοσιαλδημοκρατικές μικροαστικές ψευδαισθήσεις και μάλιστα τις καλλιεργούν στον κοινωνικό και πολιτικό τους περίγυρο, καλά θα κάνουν να συμμορφωθούν στα ιστορικά πλαίσια που τους φτύνουν στο περιθώριο.

Δεύτερον, είδαμε με εμφατικό τρόπο τις τελευταίες μέρες, το πως οι αστοί θα ασκούν απο εδώ και εμπρός την πολιτική τους εξουσία, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Μονοπωλιακής Ένωσης και όχι μόνο, ξεσκίζοντας τα δικά τους ψευτοδημοκρατικά Συντάγματα, ζυγίζοντας και αναθεωρώντας τους δικούς τους θεσμοθετημένους κανόνες, φλερτάροντας και υποκύπτοντας σε ακραίες πρακτικές, με μόνο κριτήριο την διάσωση της εξουσίας τους και της κυριαρχίας τους πάνω στην βούληση των λαών. Είδαμε επίσης τηλεοπτικά μαγαζάκια που μάχονταν για τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, εντεταλμένους δημοσιογράφους που λειτουργούσαν ως εκπρόσωποι τύπου συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, πολιτικά παλτά και απολιθώματα, όπως επίσης και μουχλιασμένες ιδεολογίες, να παρελαύνουν στις οθόνες μας ως πολιτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί σωτήρες της Ελλάδας, του έθνους, της πατρίδας, του κράτους ... και μια κυρίαρχη αστική ιδεολογία τσακισμένη μεν στις συνειδήσεις των Ελλήνων απο την πραγματικότητα της συστημικής κατάρρευσης, αλλά αδίστακτη και βρώμικη όσο ποτέ.

Τις τελευταίες μέρες η ελληνική τηλεόραση, κρατική και ιδιωτική, "για να καταπολεμήσει τον κομμουνιστικό βάκιλο που κυκλοφορεί λόγω των -μόνιμων- άστατων καιρικών συνθηκών":
(α) αναπαράγει ό,ποιο γκαιμπελικό ντοκυμαντέρ έχει διαθέσιμο και έχει παραχθεί τα τελευταία 40 και 50 χρόνια απο τα εργαστήρια της CIA, της SIS, της BND και της Μossad, για το "κολαστήριο" της Σοβιετικής Ένωσης, τον "ανθρωποφάγο" Στάλιν και τον μεγάλο αδερφό της Στάζι :-o  ...
(β) αποκλείει την εκπροσώπηση φορέων που αντιτίθονται στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρνείται έστω και για εγκυκλοπεδικούς λόγους να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση για τον άλλον, τον ΛΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, τον οποίον οι πολιτικάντηδες χαρακτηρίζουν χωρίς ουδεμία τεκμηρίωση η δικαιολόγηση ως ΧΑΟΣ. Εδώ - θα μου πείτε -  μπορεί να έχουμε μάθει μέσα απο τα ντοκυμαντέρ, πως αναπαράγεται η πράσινη κατσαρίδα και ποιά είναι τα σεξουαλικά βίτσια του ιππόκαμπου, αλλά μια ανάλυση για την λειτουγία του κοινωνικού μας συστήματος, τους οικονομικούς και πολιτικούς κανόνες του Καπιταλισμού, δεν έχουμε δει. Πως εσύ περιμένεις τώρα να δούμε μια πολιτική και επιστημονική συζήτηση-ανάλυση για τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ή για το πως θα μπορούσε να γίνει ΕΝΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ? Υποτίθεται μια κοινωνία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αρχίζει και εξετάζει όλες τις εναλλακτικές που υπάρχουν ... ή δεν είναι έτσι ?

Κι όμως όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά πλέον αποκλείονται και τα στελέχη του ΚΚΕ ώστε να μην χαλάσουν τις αστικές φιέστες ... με τις "περίεργες θεωρίες" τους και γεμίζουν τις οθόνες μας με όλους τους μπουρζουάδες εκπροσώπους, απο τον πιο βλαμμένο και άσχετο με την πολιτική, μέχρι τους πιο ακραίους συνειδητούς φασίστες νεοφιλελεύθερους (τον Μάνο τον είδαμε σε τουλάχιστον 4 διαφορετικά κανάλια την ίδια μέρα !!!), με αποτέλεσμα να μας δημιουργηθεί η εντύπωση, πως αφού οι αστοί ανέλαβαν πλέον να εκπροσωπήσουν απευθείας τους εαυτούς τους στα Κοινοβούλια, η χρήση των πολιτικών μετατοπίστηκε στα δελτία αποβλάκωσης !

Πως να μην έχεις πλέον χαμογελαστό, την μασκότ του ελληνικού κεφαλαίου, Δημήτρη Δασκαλόπουλο ? (Παρεπιπτόντως, οι εκπρόσωποι της επίσημης εργατικής συνομοσπονδίας ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΟΕΟ ?)

Αυτά προς το παρόν ... και θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου