Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Η Επιτροπές Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Γυναικών με αφορμή την 38η επέτειο από την εξέγερση του πολυτεχνείου χαιρετίζουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, την νεολαία.
Η ηρωική στάση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών, του ελληνικού λαού στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.
Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός στην χώρα μας και συνολικά στο κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει  με τρόπο τραγικό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα όρια του, ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, μπροστά στην εργατική τάξη και την νεολαία μπαίνουν πολύ πιο προωθημένα αιτήματα και στόχοι.
Μέσα από την δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε ένα ενιαίο λαϊκό μέτωπο, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ με κουμανταδόρο την Ε.Ε., και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας, η νεολαία με στήριγμα την αρνητική τους εμπειρία από την υποστήριξη που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια στους καπιταλιστές και στα κόμματα τους, στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να απορρίψουν να νέα σύγχρονα διλήμματα για μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, για ευρώ ή δραχμή και να βροντοφωνάξουν:
 Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Έξω τώρα από τις ιμπεριαλιστικές λύκο- συμμαχίες με λαϊκή εξουσία, με τα  συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και κεντρικό σχεδιασμό, λειτουργία και παραγωγή με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αρχίζει να αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα στην χώρα μας είναι αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας τα τελευταία χρόνια. Αγώνων που το ΠΑΜΕ έβαλε την καθοριστική του σφραγίδα.
Σε αυτό τον δρόμο, της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, στο μικρομάγαζο, στο χωράφι της ακόμα πιο αποφασιστικής ανάπτυξης των αγώνων και της λαϊκής πάλης ενάντια στους καπιταλιστές και το κράτος τους, στα κόμματα τους και στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας τα αλλά σύμμαχα λαϊκά στρώματα και την νεολαία να συνεχίσουμε. 
                ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ                     
 ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
 
Σύλλογος Γυναικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου