Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας


Όλοι οι μαθητές στους δρόμους…Τους επιστρέφουμε το λογαριασμό!
Ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τη μόρφωσή μας!
Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία την 1η Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρέβεζας στις 10 στον ΦΟΡΟ!

Όλοι οι μαθητές στους δρόμους…
… Όσο οι οικογένειες μας συνεχίζουν να στενάζουν, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν ανεχόμαστε μαθητές να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν μέσα στα σχολεία, να κόβεται το ρεύμα στα σπίτια μας, να καταδικάζονται οι γονείς μας στην ανεργία κι από πάνω να τους ζητάνε να πληρώσουν και για τη μόρφωση μας, για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, μετακινήσεις, το πετρέλαιο στα σχολεία μας. Οι δικοί μας να ματώνουν για το χαρτζιλίκι, για να πάμε μια βόλτα.
… Όσο επικρατεί η άθλια κατάσταση στα σχολεία μας. Όσο στοιβαζόμαστε στις αίθουσες σαν σαρδέλες, δεν έχουμε βιβλία, λείπουν καθηγητές, κόβουν μαθήματα που χρειάζονται για τις εξετάσεις. Όσο οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να καλυφθούν τα στοιχειώδη της λειτουργίας των σχολείων μας και καλούν τους γονείς μας να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη. Ενώ επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση στα σχολεία μας μειώνουν κι άλλο τα λεφτά για τις λειτουργικές δαπάνες κατά 57,8%. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο!
… Όσο θα καταδικάζουν τις ζωές και το μέλλον μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θέλουμε να μορφωθούμε, να μάθουμε μια τέχνη κι ένα επάγγελμα, να 


σπουδάσουμε. Κι αυτό μας το στερούνε. Μας θέλουν να δουλεύουμε από μικροί με μισθούς πείνας, ανασφάλιστη δουλειά, να είμαστε στην ανεργία για να κερδίζουν οι βιομήχανοι κι οι τράπεζες.
Τους επιστρέφουμε το λογαριασμό!
Ούτε έχουμε, ούτε θέλουμε να πληρώσουμε
για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και τη μόρφωσή μας!
Δε μας ξεγελάνε! Η κυβέρνηση που έφτιαξαν η πλουτοκρατία, τα κόμματά της και η ΕΕ είναι σκέτη «μαυρίλα». Είναι εχθρός μας. Έχει στο στόχαστρο της τα δικαιώματα μας, τις οικογένειας μας, εμάς. Είναι και αυτή κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της ημιμάθειας, της ανεργίας και της φτώχειας σε ακόμη χειρότερη έκδοση.
Καμία ανοχή στην κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ!
Η κυβέρνηση φέρνει τώρα τον προϋπολογισμό του 2012. Είναι άθλιος! Κόβει ακόμα και τα ψίχουλα που έδιναν ως τώρα στα σχολεία μας, και που δε έφταναν ούτε για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα. Κόβει τα λεφτά για την υγεία και την ασφάλιση, φέρνει νέα χαράτσια για τις οικογένειες μας. Την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, για να «σωθεί η χώρα». Εκβιάζουν εμάς και τις οικογένειες μας με στάση πληρωμών και πτώχευση. Μας έχουν ήδη πτωχεύσει.
Ούτε ώρα χαμένη!
Συναγερμός, σε κάθε τάξη, σχολείο, γειτονιά!
Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Με το λαό στο προσκήνιο κόντρα στα ψέματα, τους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία, και την κρατική καταστολή. Στο πλευρό των εργαζόμενων που αγωνίζονται, που δεν σκύβουν το κεφάλι, όπως οι χαλυβουργοί που αυτές τις μέρες στέκονται αλύγιστοι και περήφανοι μετά από τόσες μέρες απεργίας. Που μας μαθαίνουν το σημαντικότερο μάθημα, εκείνο του αγώνα, της αξιοπρέπειας, της δύναμης της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ενότητας! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στις οικογένειες και τα παιδιά τους, στους συμμαθητές μας! 

Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας, από τον αγώνα μας!
Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.  ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.
  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
  • ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ 12 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ! 

Στηρίζουμε τον αγώνα των γονιών μας για να μην πληρώσουν τα χαράτσια που ρημάζουν το ήδη μικρό εισόδημα που μπαίνει στα σπίτια μας.
Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές φοιτητές, πιο αποφασισμένοι!
√      Δεν πληρώνουμε ούτε 1€ για τη μόρφωση μας.
√      Όλοι για έναν και ένας για όλους! Αλληλεγγύη στις οικογένειες των συμμαθητών μας που τους κόβουν το ρεύμα, υποσιτίζονται, δεν τα βγάζουν πέρα.
√      Προχωράμε σε καταλήψεις την εβδομάδα ψήφισης του άθλιου προϋπολογισμού για το 2012.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ,  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
  • ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ(2η &3η  ΩΡΑ)
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου