Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Καμιά ανοχή, ένταση της αντεπίθεσης


«Τέλος καλό, όλα καλά, αν έγινε και καμιά στραβή, μικρή η ζημιά».
Η ξεφτίλα τεσσάρων ημερών ασύστολης αστικής προπαγάνδας σχετικά με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης ξεπλύθηκε στο άψε - σβήσε. Δείχνοντας για μια ακόμα φορά ποια είναι η μοίρα των προθύμων, τα κανάλια με ενιαία γραμμή δώσανε σαν υπεύθυνο για τις διάφορες διαρροές έναν συνεργάτη του Παπανδρέου και καθάρισαν. Εδειξαν, όμως, παράλληλα, για μια ακόμα φορά, πόσο αδίστακτη είναι η αστική προπαγάνδα όταν στην επιχείρηση ποδηγέτησης των λαϊκών συνειδήσεων τις βομβαρδίζει με το ένα ψέμα μετά το άλλο.
Κράτησαν τη συζήτηση στο «ηθικό» του πράγματος για να αφήσουν στο απυρόβλητο το ανήθικο - αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής που καλείται να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑ.Ο.Σ., η οποία πήρε εντολή να κινηθεί αυστηρά στα όρια της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που συνυπογράφεται πλέον ανοιχτά και από τα άλλα δύο κόμματα.
***
Μετά το μεσημέρι χτες, στα κανάλια τα «ωσαννά» για τον Μεσσία της αστικής τάξης παρέπεμπαν σε «Κυριακή των Βαΐων». Δίκιο έχουν. Οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί έβαζαν σε κίνδυνο το ίδιο το σύστημα, καθώς, παράλληλα, αυξάνεται και η πίεση που ασκεί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Ηταν επείγουσα η ανάγκη να επιβληθεί σταθερότητα, καθώς ήταν ήδη καθαρό πως η «δυστοκία» για το σχηματισμό κυβέρνησης αντανακλούσε και τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου με απρόβλεπτες συνέπειες. Αξιοσημείωτο: Με καταπληκτική ταχύτητα μετά τον διορισμό Παπαδήμου η Alpha Bank έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει τη χαρά των τραπεζιτών για τη νέα κυβέρνηση και να ορίσει το πλαίσιο που πρέπει αυτή να κινηθεί.
***
Δε χρειάστηκε να περάσουν ούτε λίγες ώρες από τη στιγμή που η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε προχτές πως ο Καρατζαφέρης χρησιμοποιείται σαν «συγκολλητική ουσία» στο αστικό σύστημα. Η επιβεβαίωση ήρθε πρωτοσέλιδα, τόσο από το πράσινο «Εθνος» που έγραφε για «καθοριστική παρέμβαση» του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., όσο και από τη γαλάζια «Καθημερινή», ο διευθυντής της οποίας στο δελτίο του ΣΚΑΪ έπλεξε το εγκώμιο του Καρατζαφέρη. Σ' ένα τέτοιο πλαίσιο περίσσεψαν οι αναφορές στις «υγιείς δυνάμεις», που καλούνται να σώσουν το σάπιο σύστημα. Ο ειδικός τονισμός από τα κανάλια στο γεγονός ότι δύο από τους υπουργούς της συγκυβέρνησης προέρχονται από το πολιτικό σχήμα που χειροκροτεί τον Μεταξά και τον Παττακό, δένει με την ικανοποίηση του αστικού Τύπου για την επιλογή των «ικανών για τη δουλειά», όπου ως «δουλειά» αναφέρεται η εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, εφαρμογή που απαιτεί τσάκισμα των εργατών και του κινήματός τους.
***
Το στίγμα τού τι ακολουθεί το έδωσε ο ίδιος ο νέος πρωθυπουργός. Ζήτησε να συμβάλουν όλοι (θύματα και θύτες) για να επιτευχθεί «δημοσιονομική εξυγίανση» και «ανταγωνιστικότητα». Το πρώτο το βιώνει ήδη ο λαός, με τις περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στις Συντάξεις. Το δεύτερο περπατά ήδη με το τσεκούρι σε μισθούς και μεροκάματα.
Προφανής ο δρόμος του λαού. Καταδείχθηκε χτες το βράδυ με το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και τις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις.
Είναι ο δρόμος που δείχνει το ΚΚΕ, όταν μάχεται με όλες του τις δυνάμεις, για να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιδραστικής αστικής συγκυβέρνησης της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση.
Είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ για την οργάνωση της καθημερινής λαϊκής πάλης και αντεπίθεση στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα σχολεία και τις σχολές, ώστε να διαμορφωθεί το μεγάλο ποτάμι της ανατροπής για τη λαϊκή εξουσία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου