Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ευθυγραμμισμένος με ό,τι συμφέρει την πλουτοκρατία


Αποκαλυπτικός για μια ακόμη φορά χτες ο Αλ. Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη
Τα διαπιστευτήριά του στην άρχουσα τάξη κατέθεσε χτες ο Αλ. Τσίπρας σε μια συνέντευξη (ΝΕΤ) - όρκο στην αστική διαχείριση, γεμάτη αντιφάσεις. Εμφανίστηκε εγγυητής της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, λήψης των δανείων και αποπληρωμής των χρεών που σώρευσε η πλουτοκρατία. Συγχρόνως προσέφερε χείρα βοηθείας στη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά, λέγοντας «θεωρώ αυτονόητο το να μην υπογράψει (...) το κρίσιμο είναι να μην διαπράξει το έγκλημα», συγκαλύπτοντας το γεγονός ότι η ΝΔ εγκληματεί σε μόνιμη βάση σε βάρος του λαού και τους τελευταίους 24 μήνες έχει στηρίξει στη Βουλή την πλειοψηφία των νομοσχεδίων εντός και εκτός μνημονίων.
Ομοίως, εξωράισε και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως δύναμης που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ισχυριζόμενος ότι «κάνουν λάθος» και ότι «η επιλογή, η ιδεοληψία του είναι λάθος γιατί είναι καταστροφική»! Με άλλα λόγια, για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η βαρβαρότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στους εργαζόμενους και το λαό δεν είναι αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών σαν κόμμα του κεφαλαίου, αλλά ζήτημα «λαθών» και «ιδεοληψίας», οι οποίες, κάτω από προϋποθέσεις, θα μπορούσαν και να διορθωθούν.
Συγχρόνως αγιοποίησε την «κοινωνική ειρήνη», δαιμονοποιώντας τους λαϊκούς αγώνες και τη ριζοσπαστικοποίησή τους, εκφράζοντας ξανά την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να απειληθεί «η κοινωνική συνοχή, αλλά και η κοινωνική ειρήνη». Εξέφρασε την αγωνία του για τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος και το κύρος των θεσμών του, αποδεχόμενος για το λογαριασμό του κόμματός του την «ευθύνη (...) να λειτουργήσει η δημοκρατία» και να αποτραπεί ο «εκφυλισμός» της και η «γελοιοποίηση του Κοινοβουλίου».
Σε ό,τι αφορά στην ΕΕ, παρουσίασε αναποδογυρισμένη την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι «οδηγούμαστε σε μια Ευρώπη που δεν έχει καμία σχέση με τα βασικά χαρακτηριστικά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που γνωρίζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα που ήταν ο σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία»! Η ΕΕ του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας, της φιλομονοπωλιακής στρατηγικής που γεννοβολάει «μνημόνια», κατά τον Αλ. Τσίπρα, σέβονταν ως σήμερα τη ...λαϊκή κυριαρχία! Ισχυρίστηκε ότι η συμμετοχή στο ευρώ σημαίνει ότι «έχουμε και δικαιώματα, μπήκαμε στο ευρώ και είμαστε ισότιμοι», συσκοτίζοντας την ανισόμετρη ανάπτυξη των κρατών - μελών της ΕΕ, τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς, τα αντιλαϊκά μέτρα που ενιαία προωθούν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Μοιραία υπέπεσε και σε αντιφάσεις. Αφ' ενός ισχυριζόμενος ότι η ΕΕ τρέμει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι αυτό αποτελεί «αρνητικό υπερόπλο (...) ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί», αφ' ετέρου δηλώνοντας ότι είναι ανοησίες τα περί εξόδου από το ευρώ και διερωτώμενος «από το ευρώ θα φύγουμε για να τους κάνουμε τη χάρη; Να τους κάνουμε τη χάρη;.. Αυτό θέλουν...»!
Σε άλλο σημείο, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε «εγώ δεν εισηγούμαι να μην πάρουμε τη δόση», πρόσθεσε «λέω ότι μπορούμε να την παίρνουμε και με άλλη πολιτική», όταν ακριβώς η δανειοδότηση προϋποθέτει τσάκισμα του λαού. Και παρακάτω, «πότε λήγουν τα επόμενα ομόλογα; Τον Μάρτιο λήγουν; Από τώρα σας λέμε μονομερώς ότι θα τα πάρετε κύριοι πιστωτές στο 30, στο 40% της αξίας τους. Θέλετε ή δεν θέλετε; Δεν το εισηγούμαι ως επιλογή». Μ' αυτά και μ' αυτά κατέληξε να υπενθυμίζει στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, την ενταφιασμένη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και να καλεί σε συστράτευση τη λαϊκή δεξιά «στη βάση της υπεράσπισης της λαϊκής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και των εθνικών συμφερόντων».
πηγή rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου