Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΡΕΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Το ΚΚΕ πήρε ξεκάθαρη θέση στη διακομματική επιτροπή υπέρ της μείωσης της κρατικής επιδότησης προς τα κόμματα για τις εκλογές, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό, ζητώντας ταυτόχρονα η όποια κρατική επιδότηση να είναι ίση για όλα τα κόμματα και να καταργηθεί η αγορά τηλεοπτικού χρόνου στα κανάλια.
          Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διακομματική επιτροπή σε πρόταση εκπροσώπου κόμματος (που με βάση το νόμο δεν δικαιούται ουσιαστική επιδότηση) να υπάρξει μείωση της κρατικής δαπάνης, έκαναν την εξής τοποθέτηση:
          «Το ΚΚΕ αν και χρειάζεται περισσότερο από τα άλλα κόμματα την κρατική επιδότηση για να ανταπεξέλθει στο μεγάλο κόστος της εκλογικής μάχης δεν έχει καμία αντίρρηση για λόγους αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό να υπάρξει δραστική μείωση της προβλεπόμενης κρατικής δαπάνης και 10 και 25%. Η όποια κρατική επιδότηση καταληχθεί να μοιραστεί ίσα στα κόμματα, γιατί έχουν όλα τις ίδιες ανάγκες. Και ακόμα ζητάμε να καταργηθεί η δαπάνη που προβλέπεται για τα κανάλια εξ’ ονόματος των κομμάτων».
          Αυτή η πρόταση του ΚΚΕ συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.



ΑΘΗΝΑ 20/4/2012                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου