Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤH CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA 4ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 26/4/2012 08:00πμ έως 12:00μμ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι Εργαζόμενοι στα καταστήματα
και τις αποθήκες  Καρφούρ –Μαρινόπουλος DIA.
H Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου- Υπηρεσιών απευθύνεται  σε όλους εσάς γιατί είστε εργαζόμενοι με εμπειρία και μπορείτε να διακρίνεται ότι η πολυεθνική CARREFOUR θέλει να φορτώσει την κρίση στις δίκες σας πλάτες  για αυτό σας καλεί να κάνετε και άλλες θυσίες, να βάλετε πλάτη, λες και όταν ομολογούσαν ότι η εταιρία είχε τρελά κέρδη, τα μοιραζόταν μαζί σας.
Παρά την υψηλή κερδοφορία που αποδεδειγμένα έχει, η CARREFOUR πήρε μέτρα που χειροτέρευσαν ακόμα περισσότερο την θέση των 15.000 εργαζόμενων, έχει γενικεύσει την μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο που αγγίζει πλέον το 70% στα καταστήματα, έχει προχωρήσει σε μειώσεις ωραρίων, σε μαζικές απολύσεις, σε εντατικοποίηση της δουλειάς, αυτό σημαίνει εξορθολογισμός των όρων εργασίας που επικαλείται η εργοδοσία.  
Σήμερα η πολυεθνική CARREFOUR έχει γίνει πιο επιθετική απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, αξιοποιεί το αντεργατικό  πλαίσιο της κυβέρνησης, της Ε.Ε., ότι δε θα ισχύσει καμία κλαδική σύμβαση, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα σε αυτό που αποτελούσε εμπόδιο στην αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και τις ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος μας,  στρώνοντας έτσι το έδαφος για δουλειά ήλιο με ήλιο, με παναθλίους μισθούς, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.
            Για την πολυεθνική CARREFOUR και κάθε άλλη πολυεθνική και μονοπώλιο, οι εργαζόμενοι αποτελούν κόστος το οποίο πρέπει να ξεφορτωθούν για να αυξηθούν και άλλο ο τζίρος και η κερδοφορία τους.
            Όσο υποχωρείτε η επίθεση που έχει εξαπολύσει θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα.  
Είναι αδίστακτοι αλλά δεν είναι ανίκητοι.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν θα είστε μόνοι σας, τα ταξικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα , θα εκφράσουν στην πράξη την συμπαράσταση τους
            Η γραμματεία εμπορίου –υπηρεσιών θα είναι δίπλα σας για να αντιμετωπίσουμε, να  αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας δεν επιτρέπεται  σε κανένα να μείνει απαθής, χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση.
            Δίνουμε ενιαία για το σύνολο των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα  αγωνιστική ταξική απάντηση, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας.
Χωρίς εσάς η επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.
Απαντάμε  με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κατάστημα, σε όλη την Ελλάδα.
ü Μην δώσετε λευκή εξουσιοδότηση στην εργοδοσία για να προχωρήσει τα σχέδια της.
ü Μην δεχτείτε καμιά μείωση στον μισθό σας κατά 10%, να γίνουμε δηλαδή εμείς πιο φτωχοί, γιατί έτσι τάχα μόνο θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, δεν θα κλείσουν μαγαζιά, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, θα διαφυλάξουμε τον θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που θα προβλέπουν την σφαγή και την καταδίκη την δική μας, των οικογενειών και των παιδιών μας που θα παίρνουν 400 ευρώ στο 8ωρο και 200 ευρώ στο 4ωρο.
ü  Μόνο με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα θα διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και τον οικογενειών μας.
ü Η πολυεθνική CARREFOUR θέλει να είστε όμηροι της εκμετάλλευσης, του εκβιασμού της, θέλουν μα μην σηκώσει κανείς εργαζόμενος κεφάλι και να αντισταθεί.
ü Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ) θέλουν να μας κάνουν πιο φτωχούς με τις συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν,  είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή της εργατικής τάξης, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους.
Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στέφονται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση –κεφάλαιο –εργοδοσία.  Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου