Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Προτάσεις ανακούφισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!


Επανακατατέθηκαν οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα νοικοκυριά που είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες
Με στόχο να συζητηθεί άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής, το ΚΚΕ προχώρησε χτες στην εκ νέου κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στην Επίκαιρη Ερώτηση, που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, διατυπώνονται μια σειρά προτάσεις που αποβλέπουν στην άμεση ανακούφιση των χιλιάδων νοικοκυριών που υποφέρουν εξαιτίας της υπερχρέωσής τους.
«Η αδυναμία αποπληρωμής από τα νοικοκυριά ενός μεγάλου τμήματος των δανείων που έχουν λάβει -τονίζεται στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης- αποτυπώνει τελικά και τις συνέπειες μιας οξύτατης κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, που δεν μπορεί να υπερνικηθεί παρά μέσα από μια αντίστοιχου μεγέθους καταστροφή κεφαλαίου. Πρόκειται για μια κρίση που δεν τη δημιούργησαν και δεν πρέπει να την πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.
Σ' αυτές τις συνθήκες η προστασία και η ανακούφιση του λαού έχει αποφασιστική σημασία. Απαραίτητα άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων είναι:
  • Η διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Η μείωση κατά 50% όλων των δανείων.
  • Η αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
  • Η διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Η μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες.
  • Η μείωση κατά 30% των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και τους ψαράδες.
  • Το πάγωμα των δανείων για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη διαγραφή τόκων και πανωτοκίων».
Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, το ΚΚΕ ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση της προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου