Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Προς όλους τους Επιβάτες της Ακτοπλοΐας, προς όλους τους εργαζόμενους


Αγαπητοί συνάδελφοι
Θεωρούμε απαραίτητο να θέσουμε σε όλους εσάς τους εργαζόμενους που ταξιδεύετε αλλά και γενικότερα στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες της χώρας μας, τα αληθινά γεγονότα που αφορούν την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών 10 -11 Απρίλη 2012, ώστε να κρίνετε εσείς τις εξελίξεις και να βγάλετε συμπεράσματα που μπορούν να συμβάλουν στους κοινούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες κατά της ενιαίας αντιλαϊκής επίθεσης.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που στενάζουν μαζί με τους ναυτεργάτες από τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργεί θεμελιακά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβάλλει 


αβάσταχτα φορολογικά βάρη, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας.
Προσέξτε πολύ. Σήμερα στο στόχαστρο των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι οι ναυτεργάτες. Την προηγούμενη περίοδο ήταν άλλοι κλάδοι, αύριο θα χτυπηθεί όποιος τολμήσει να αγωνιστεί. Η καμπάνα χτυπάει για το σύνολο της εργατικής τάξης, για το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.
Γι' αυτό έχει σημασία να μην περάσουν τα βρώμικα, απεργοσπαστικά τους σχέδια, να δυναμώσουμε την εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη, να αναπτύξουμε κοινούς αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που οδήγησε στη φτώχεια και στην εξαθλίωση το λαό μας.
Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την απεργιακή κινητοποίηση αυτές τις μέρες για να απαντήσουν στα εγκληματικά μέτρα που έφερε σε βάρος τους στη βουλή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των εφοπλιστών.
Τα εγκληματικά αυτά μέτρα αφορούν:
Πρώτο: Την απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας. Αυτό σημαίνει δραματική μείωση των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών που ήδη από 130.000 συρρικνώθηκαν στις 15.000 και ένα σημαντικό τμήμα που απέμεινε αφορά τα Ακτοπλοϊκά πλοία. Σημαίνει ακόμα, μείωση των δρομολογίων και παραπέρα χειροτέρευση της εξυπηρέτησης των νησιών, αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, στην οποία προχώρησε πρόσφατα η συγκυβέρνηση επιβάλλοντας αυξήσεις μέχρι 26% κάνοντας απαγορευτικό το ταξίδι της λαϊκής οικογένειας, αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων στα νησιά. Πακτωλό κρατικών επιδοτήσεων στις ναυτιλιακές εταιρείες της ακτοπλοΐας που μόνο για το 2011 ανέρχονται στο ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ.
Δεύτερο: Χιλιάδες άνεργοι ναυτεργάτες χωρίς επίδομα πετάγονται στο δρόμο, βορά στην άγρια εκμετάλλευση των εφοπλιστών και του δουλεμπορικού κυκλώματος.
Τρίτο: Την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, που ήδη έχουν μειωθεί δραματικά πάνω από 40%, υποβαθμίζοντας τη ζωή των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
Τέταρτο: Την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τη διάλυση του «Οίκου Ναύτη» στα πλαίσια της εχθρικής για τους εργαζόμενους αντιλαϊκής πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα, την καταδικάζει σε υποχρηματοδότηση και φορτώνει συνεχώς και περισσότερα βάρη στις λαϊκές οικογένειες.
Πέμπτο: Την απλήρωτη εργασία εκατοντάδων ναυτεργατών, αφού πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αρνούνται να καταβάλουν μισθούς, αποδοχές αρκετών μηνών.
Για την αντιμετώπιση αυτών των οξυμένων προβλημάτων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους οι ναυτεργάτες ανάγκασαν την πλειοψηφία της ΠΝΟ να πάρει απεργιακή απόφαση διεκδικώντας: Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων και υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, ικανοποιητική υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, άμεση πληρωμή των ναυτεργατών, μείωση της τιμής των εισιτηρίων και εξυπηρέτηση των νησιών από ασφαλή σύγχρονα πλοία 365 μέρες το χρόνο.
Απέναντι σ' αυτόν τον αγώνα, με τη χρησιμοποίηση των πιο βρώμικων απεργοσπαστικών μέτρων συνασπίστηκαν: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, MEGA, ΣΚΑΪ, ANTENΝA και άλλα κανάλια της πλουτοκρατίας, καθώς επίσης και εφημερίδες των συγκροτημάτων ΛΑΜΠΡΑΚΗ και ΜΠΟΜΠΟΛΑ, «ΤΑ ΝΕΑ», «ΕΘΝΟΣ» και όλοι μαζί ξέρασαν χολή κατά του αγώνα των ναυτεργατών, συνεχίζοντας την ίδια βρώμικη δουλειά που έκαναν και στην προηγούμενη απεργία 19-20 Μάρτη 2012.
Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα και να καταδικάσουν αποφασιστικά τους υποκριτές και τους Φαρισαίους, τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής που έχουν το θράσος να μιλούν στο όνομα των εργαζομένων - επιβατών τους οποίους και καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στερώντας τους το δικαίωμα ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές.
Είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα οι νησιώτες των λαϊκών οικογενειών που κι αυτοί υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική, τα μειωμένα δρομολόγια, τα ακριβά εισιτήρια και βλέπουν τις μικροεπιχειρήσεις τους να μαραζώνουν από την πολιτική της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας που χτυπάει το λαό μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τα σωματεία μας που πρωτοστάτησαν και σ' αυτόν τον απεργιακό αγώνα θα συνεχίσουν πιο αποφασιστικά με τη στήριξη του ΠΑΜΕ και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, την πάλη για τα συμφέροντα των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων και θα πάρουν νέες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του κοινού αγώνα με τους εργαζόμενους στα νησιά και τους μικρομεσαίους αγρότες, ώστε την επόμενη περίοδο να δυναμώσει ο κοινός συντονισμένος αγώνας ενάντια στη συντονισμένη επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.
Τα σωματεία μας καλούν όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα που συμμετείχαν στο απεργοσπαστικό σχέδιο και να συμβάλουν στην ανάδειξη των κοινών αγώνων και την ενίσχυση της εργατικής αλληλεγγύης.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού
Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών
Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ
Πειραιάς 11 Απρίλη 2012»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου