Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ψηφοδέλτια μάχης


Ψηφοδέλτια μάχης και ελπίδας για τις δυνατότητες αποφασιστικής ενίσχυσης του Κόμματος στις εκλογές, έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η ΚΕ του ΚΚΕ. Μ' αυτά τα ψηφοδέλτια στο χέρι, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα οργώσουν τις επόμενες μέρες τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές, τα χωριά, για να φτάσει όσο γίνεται πιο πλατιά στους ανθρώπους του μόχθου η φωνή του ΚΚΕ. Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι θα κουβεντιάσουν με τους ανθρώπους που προσεγγίζουν το ΚΚΕ, ιδιαίτερα με τις νέες δυνάμεις που σκέφτονται για πρώτη φορά να κάνουν το σοβαρό βήμα ενίσχυσης και συμπόρευσης με το Κόμμα της εργατικής τάξης, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα των εκλογών και στο τι θα σημάνει για την ίδια τη δύναμη του λαϊκού κινήματος η ενίσχυση του ΚΚΕ.
Και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δίνουν την ευκαιρία να ανοίξει αυτή η συζήτηση. Στα άλλα κόμματα, η ονοματολογία που συζητιέται για τα ψηφοδέλτια έχει να κάνει είτε με... «φανταχτερούς τηλεαστέρες», είτε με κριτήριο την παραπλάνηση του λαού και την εμφάνιση μιας τάχα ανανέωσης για όσο το δυνατό καλύτερο «μακιγιάζ» στα κόμματα που ευθύνονται για τα βάρη που έχει φορτωθεί σήμερα ο λαός, είτε με παζάρια ανάμεσα στα διάφορα «τζάκια» του κάθε κόμματος, με προσωπικές φαγωμάρες και φιλοδοξίες. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, όμως, σηματοδοτούν και αυτά ότι το ΚΚΕ δεν 
 
έχει καμιά σχέση με τη σαπίλα των άλλων κομμάτων που υπηρετούν και ενσωματώνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πλαισιώνονται με αγωνιστές που είναι κομμάτι του λαού: Στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αγωνιστές αγρότες της ΠΑΣΥ, συνδικαλιστές των ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, γυναίκες που δίνουν μάχες μέσα από τους συλλόγους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγωνιστές που δραστηριοποιούνται σε διάφορα μέτωπα πάλης, επιστήμονες, καλλιτέχνες, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση. Ανθρωποι δοκιμασμένοι στο μετερίζι του αγώνα, ταγμένοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, χωρίς κανένα απολύτως «προσωπικό συμφέρον».
Τέτοιους αγωνιστές έχει το ΚΚΕ. Με τέτοιους αγωνιστές και την πολιτική του Κόμματος, κι όχι με μια δυο διασημότητες, μπορεί και από το μετερίζι των εκλογών ο λαός να κάνει βήμα μπροστά στη δική του προοπτική. Να ενισχύσει την ταξική πάλη με την ενίσχυση του ΚΚΕ για τις επόμενες μάχες που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και θα είναι σκληρές, για την πορεία στο δικό του δρόμο ανάπτυξης. Από τους 424 συνολικά υποψήφιους, οι μισοί συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ. Ακόμα, εξετάζοντας τα ψηφοδέλτια ανά ηλικιακή κατηγορία, πλειοψηφούν οι νέοι ηλικίας από 25 έως 39 χρόνων. Παράλληλα, πάνω από το 35% των υποψηφίων είναι γυναίκες, ποσοστό που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση, σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει το ΚΚΕ στην ενεργή συμμετοχή των γυναικών στο κίνημα.
Να, λοιπόν, γιατί και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είναι όπλα υπέρ του λαού στη μάχη των εκλογών. Γιατί σηματοδοτούν την καθαρότητα και τη συνέπεια της πολιτικής του ΚΚΕ, δείχνουν και αυτά ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στηριχτούν στο ΚΚΕ και να το δυναμώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου