Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Το Δ. Σ. του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την απαράδεκτη και φασιστική στάση της προέδρου του Δ.Σ. Σαρόγλου Μαρίνας ,η οποία   προέβη παράνομα σε κατάφορη παραβίαση του εγκεκριμένου καταστατικού του Συλλόγου μας, αρνούμενη να παραδώσει τη σφραγίδα του Συλλόγου στον γραμματέα ως όφειλε σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού. Η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στο να αποτραπεί η έκδοση  νόμιμης απόφασης της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου που έλαβε κατά την έκτακτη συνεδρίαση στις 22-04-2012 και ώρα 19.00 με νόμιμο τρόπο.  Στην συνεδρίαση αυτή τα μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ δεν προσήλθαν, παρόλο που είχαν προσκληθεί.
Η έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. είχε σαν θέμα τη λήψη απόφασης προκειμένου να αναληφθούν τα νόμιμα μέσα κατά της απόφασης της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) της ΠΟΕ – ΟΤΑ για αποκλεισμό των αντιπροσώπων του σωματείου μας, καθώς και άλλων 14 σωματείων σε άλλους ΟΤΑ και να μην συμμετέχουν στις εργασίες του 41ου συνεδρίου της ομοσπονδίας. Λόγος αποκλεισμού ήταν το «έγκλημα» του συλλόγου μας που έδωσε το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους (μόνιμους και συμβασιούχους) να συμμετέχουν στην εκλογή αντιπροσώπων για το 41ο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ προέβη σ’ αυτή την κίνηση, σε συνέχεια της παράνομης απόφασής της με την οποία αλλοιώθηκε η σύσταση της επιτροπής νομιμοποίησης των αντιπροσώπων με σαφή σκοπό τη νόθευση των συσχετισμών στο συνέδριο, από το οποίο θα εκλεγούν τα όργανα της ομοσπονδίας και οι αντιπρόσωποι για την ΑΔΕΔΥ.
Η ενέργεια αυτή της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ του Ν. Πρέβεζας αποτελεί συνέχεια της προκλητικής και τραμπούκικης συμπεριφοράς των υποψηφίων της κατά τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 27-03-2012 για την εκλογή των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και χειροδικώντας επιτέθηκαν στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ο οποίος υπερασπίσθηκε το δικαίωμα ψήφου όλων των εργαζομένων - μελών του Συλλόγου μας, σύμφωνα με το καταστατικό και την σχετική απόφαση του Δ.Σ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Αυτή η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ (ή με οποιοδήποτε άλλο όνομα αυτοβαπτίζονται στην προσπάθειά τους να εμφανισθούν ως ανεξάρτητοι και να αποποιηθούν την προσωπική τους ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν), αποτελεί συνέχεια της πορείας και της πολιτικής της συγκεκριμένης παράταξης τόσο στο Ν. Πρέβεζας όσο και πανελλαδικά. Καταδεικνύει ακόμη το πόσο επικίνδυνη γίνεται για το εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα όταν απειλείται ό έλεγχος στα κεντρικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού η βασική τους επιδίωξη είναι ό έλεγχός του προκειμένου να υπηρετεί την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική του κεφαλαίου.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου                                                 Ο Γραμματέας του Συλλόγου

Αγησίλαος Μπέλλης                                                                                                  Θωμάς Κονάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου