Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Π.Α.ΜΕ-Ο Δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών αφορά όλο το λαό


    Με αφορμή την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών την Μ. Τρίτη – Μ. Τετάρτη, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, το κεφάλαιο συνολικά με τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου  επίθεση άτιμης προπαγάνδας με στόχο να στρέψει τους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, ενάντια στους ναυτεργάτες και τον αγώνα τους.
    Προπαγάνδα που προσπαθεί να κρύψει ότι αυτή η πολιτική είναι  που αύξησε τα εισιτήρια πάνω από 450% και 25% τις τελευταίες ημέρες, καθιστώντας απαγορευτικό για τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία, να μεταφερθούν στους τόπους καταγωγής τους, στα νησιά κάνει απαγορευτικές τις διακοπές τους.
    Είναι οι ίδιες δυνάμεις, η ίδια πολιτική που μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις, 

αυξάνει την φτώχια την εξαθλίωση.   Κυβέρνηση, τα κόμματα που τη στηρίζουν, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, απαιτούν να ζούμε και να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί για να κερδοσκοπούν ισοπεδώνοντας τη ζωή μας.
    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία, Ενώσεις των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων και τα κανάλια των εφοπλιστών, συκοφαντούν τους ναυτεργατικούς αγώνες, ότι τάχα πλήττουν τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή των νησιών. Είναι πρόκληση ! Όλοι αυτοί είναι εχθροί των νησιωτών, των μικρομεσαίων αγροτών, της λαϊκής οικογένειας.
Είναι οι ίδιοι που αφήνουν το χειμώνα νησιά χωρίς πλοία, στους ναυτεργάτες εξαντλητικές συνθήκες εργασίας και μειωμένες οργανικές συνθέσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Προωθούν την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για να δρομολογούν τα καράβια όποτε θέλουν και όπως θέλουν με πανάκριβα εισιτήρια. Για να γεμίσουν τα πλοία με ανειδίκευτους και ανασφάλιστους ναυτεργάτες που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, θύματα του  σύγχρονου δουλεμπορικού κυκλώματος, που θα πιέζονται να δουλεύουν όχι για να μεταφέρεται με ασφάλεια ο επιβάτης στον προορισμό του, αλλά για να διασφαλίζεται το μέγιστο δυνατό κέρδος του εφοπλιστή.
Είναι οι ίδιοι που μετατρέπουν την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα. Άφησαν τους 200.000 ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτη, όπως και τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων στα άλλα ταμεία, χωρίς γιατρούς και φάρμακα, καταδικάζοντας ζωές σε θάνατο. Λεηλατούν τα αποθεματικά όλων των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων.
Είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ξαφνικά να προστατέψουν τους μικρομεσαίους αγρότες και την παραγωγή τους που δήθεν θα κινδυνεύσει με την απεργία των ναυτεργατών, όταν με την πολιτική τους και τα πανάκριβα ναύλα, τους οδηγούν στην καταστροφή, απορρίπτοντας τα αιτήματά τους για μέτρα προστασίας της ντόπιας παραγωγής, για πάγωμα των αγροτικών δανείων και διαγραφή των πανωτοκίων, για χορήγηση άτοκων καλλιεργητικών δανείων με 3ετή περίοδο χάριτος, για επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στον αγρότη παραγωγό και όχι στους εφοπλιστές.
Οι ναυτεργάτες υπερασπίζοντας τις ανάγκες των οικογενειών τους και συνολικά του λαού, αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Παλεύουν ενάντια στη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης, που σε ότι αφορά τους ναυτεργάτες, περνάει μέσα από την κατάργηση του Οίκου Ναύτη και τη μεταφορά του στον ΕΟΠΥΥ. Αγωνίζονται για αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν ιατροφαρμακευτική προστασία για όλους τους εργαζόμενους. Παλεύουν, για να μπορούν οι εργαζόμενοι, οι νησιώτες, να ταξιδεύουν με πλοία σύγχρονα, ασφαλή, 365 μέρες το χρόνο, με φτηνά εισιτήρια και με πληρώματα που θα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες, συνδικαλιστική εκπροσώπηση και θα είναι σε θέση να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.
Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και φτωχούς αγρότες των νησιών και τους καλούμε σε κοινό αγώνα και αλληλεγγύη. Δεν ευθύνονται οι ναυτεργάτες και ο αγώνας τους για τα προβλήματα που πνίγουν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου