Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για άλλη μια φορά δημοσιεύματα του τύπου ασχολούνται με την οικονομική  χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από την διοίκηση της ΔΕΗ.
Θέλουμε για μια ακόμη φορά να σημειώσουμε τα εξής :
  • Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν διαφωνήσει στην δημιουργία του ΟΚΔΕ το είχαν καταγγείλει και δεν συμμετείχαν στην διοίκηση του. Σε άρθρο στο περιοδικό της ΓΕΝΟΠ «ΠΑΛΜΟΣ» τεύχος 90 Δεκέμβρης 2006 αναφέρουμε : Η θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι καθαρή: κατάργηση του ΟΚΔΕ και κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα συνδικάτα (κινητή τηλεφωνία κ.λ.π)
  • Στο περιοδικό «ΠΑΛΜΟΣ»  τεύχος 99 του 2008 πάλι στην ίδια στήλη είχαμε κάνει συγκεκριμένη αναφορά που ανάμεσα στα άλλα αναφέραμε : «...Ζητήσαμε επανειλημμένως να έρθει


     πλήρης απολογισμός για συζήτηση στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ. Επειδή με διάφορες δικαιολογίες τέτοια συζήτηση ποτέ δεν έγινε βάλαμε σε ψηφοφορία την πρόταση να μην δοθούν αυτά τα χρήματα. Η πρόταση μας απορρίφτηκε. Καταγγέλλουμε αυτή την στάση που κρατούν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ).
  • Την ίδια στάση κρατήσαμε μέχρι σήμερα.
  • Την ευθύνη της διαχείρισης για τα τεράστια ποσά  την είχαν αποκλειστικά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ με τα στελέχη τους.
Η συστηματική  χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ γίνονταν γιατί η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ συστηματικά στηρίζει την υλοποίηση των αντεργατικών πολιτικών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα που πήρε η ΓΕΝΟΠ για να διοργανώσει ημερίδα στις 15 - 16 Ιούλη το 2010 αφορούσαν την προετοιμασία για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ  τον διαχωρισμό (ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2010), διαδικασία -όχημα για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης.
Όλοι αυτοί που σήμερα έκπληκτοι ανακαλύπτουν τα φαινόμενα αυτά, γνώριζαν και γνωρίζουν την πολύμορφη συνδιαλλαγή που έχει αναπτυχτεί διαχρονικά μεταξύ των καπιταλιστών, του κράτους  και των συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αλλά και συνολικά στην χώρα μας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να εκτιμήσουν πόσο δίκιο είχε και έχει το ΠΑΜΕ που έγκαιρα είχαμε διαχωρίσει την θέση μας και είχαμε καταγγείλει τα εκφυλιστικά φαινόμενα.
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΙ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ε-Ε.
Αθήνα, 3.4.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου